Още задържани, има опасност от ново нападение в Манчестър
Секция: СВЯТ
26 Май 2017 19:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Още задържани, има опасност от ново нападение в Манчестър

/КРОСС/ Нови арести заради атентата в Манчестър. Сред осемте задържани е и тийнейджър на 18 години. А полицията предупреди, че може да се очаква нов атентат.

След серията арести, полицията съобщи, че 15 минути преди да се взриви в "Манчестър Арена", терористът Салман Абеди е говорил по телефона с брат си. Появиха се опасения, че свързани с терористичната група могат да се опитат да извършат нов терористичен акт. Затова обиските в различни квартали на Манчестър продължават.

„В 8 сутринта полицията ми позвъни и ме попита дали познавам собственика на пицарията и аз отвърнах с „Да". Те ми казаха, че смятат, че е свързан с атентата в Манчестър", каза Асит Чудхури.

Нападателят е бил известен на силите за сигурност. Знае се, че се е сражавал в Либия, когато е бил на 16 години. В момента властите разследват терористичната мрежа, към която е принадлежал.

В столицата на Либия - Триполи, спецчастите задържаха най-малкия брат на атентатора и баща им. 20-годишният младеж е бил наясно, че Салман Абеди е готвел атака, но не знаел времето и мястото.

Според вестник „Таймс", Абеди е планирал атентата цяла година. Тогава той си открил сметка в банка, но парите от нея използвал само за да купи пироните и винтовете за бомбата. Когато се върнал от Либия, взел под наем апартамент, в който изработил взривното устройство.