Най-малко 106 цивилни са убити при удари на международната коалиция в Сирия
Секция: СВЯТ
26 Май 2017 19:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Най-малко 106 цивилни са убити при удари на международната коалиция в Сирия

/КРОСС/ Най-малко 106 цивилни, сред които 42 деца, са били убити при въздушни удари в източния сирийски град Маядин, нанесени от оглавяваната от САЩ многонационална коалиция, предаде ДПА, като се позова на Сирийския център за наблюдение на правата на човека.

Неправителствената мониторингова организация, която е базирана във Великобритания и разполага с широка мрежа от информатори в Сирия, съобщи, че при първа серия атаки, извършени през нощта, са загинали 35 души, включително двама непълнолетни.

Повечето от жертвите са мароканци и сирийци, роднини на джихадисти от групировката "Ислямска държава".

При втора поредица удари са били убити най-малко 80 членове на семейства на джихадисти, сред които 33 деца, предаде Франс прес.

Град Маядин, в източната сирийска провинция Дейр аз Зур, е в ръцете на ИД от 2004 г. При ударите на прицел са били взети сгради, в които е имало бойци на джихадистката групировка. Там обаче били настанени и членове на техните семейства.

През последните няколко месеца в Маядин са дошли много хора от Ирак и от сирийския град Ракка. Този приток е резултат от военните операции срещу ИД, които засилиха чувствително натиска върху джихадистката групировка.

Маядин се намира близо до границата на Сирия с Ирак.