Предстоящи събития на 27 май
Секция: Предстоящи събития
27 Май 2017 08:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 27 май

/КРОСС/ ***

Карлово.
Вицепрезидентът Илияна Йотова ще посети Карлово по повод Празника на розата. Тя ще участва в ритуала „Розобер", с който ще започне Празникът на розата 2017г. По-късно Илияна Йотова ще разговаря с кмета на община Карлово в сградата на общинска администрация и ще бъде гост на празничната програма на централния площад „20-ти юли".

***
Благоевград.
От 12.30 часа на ГКПП „Кулата" външният министър Валентин Радев, бъдат главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов и директорът на РДГП-Смолян комисар Стоян Мандаджиев ще дадат изявления пред медиите след работно посещение в Благоевград и Сандански.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Универсиада" ще се проведе Общо събрание на прокурорите в Република България за избор на членове на Висшия съдебен съвет от магистратската квота.

***
София.
От 10.00 часа на стадион „Раковски" 16 отбора от София ще участват в надпреварата за „Купата на Coca-Cola". От тях ще бъде излъчен отборът, който ще представи столицата на финала на първенството.

***
София.
От 10.30 часа в парк „Кестените" в квартал „Славовци" ще се проведе фестивал на хвърчилата.

***
София.
От 18.30 часа в театър-лаборатория „Алма Алтер" (бул. „Цар Освободител" 15 ) ще се състои премиерата на филма „Без граници".

***
София.
От 20.00 часа, в Зала 1 на НДК, Фондация "Пчелен кошер" представя рок операта Нострадамус, изключително творческо постижение на световно известния музикант Николо Коцев.

***
София.
На конната база в Борисовата градина ще се проведе шоу спектакъл "Nobiles - Dance of Royal Horses" с танцуващи кралски коне и артисти.

***
Априлци.
От 10.00 часа на площада в кв. „Острец" ще стартира третото поредно състезание по планинско колоездене БАЙКанджии.

***
Асеновград.
От 10.30 часа в Асеновград ще се проведе празничен крос „Асенова крепост" - от площад „Акад. Николай Хайтов" до Асеновата крепост.

***
Асеновград.
От 12.30 часа в Градския парк в Асеновград ще се състои ткриване на Панаира на занаятите. На сцената в парка ще се проведат концерт на ДФА „Станимаклийче" и демонстрации на спортни клубове.

***
Благоевград.
От 10.00 часа в зала „22 септември" проведе дискусия на тема здраве. Кампанията ще премине под надслов „Знание за здраве: Фармацевтът, като Ваш съветник".

***
Благоевград.
От 10.00 часа на площад „Македония" ще отворят врати различни работилници за занимания за деца.

***
Варна.
От 11.00 часа на игрищата в спортния комплекс „Младост" в морската столица младежката структура на ПП ГЕРБ - Варна организира футболен турнир.

***
Видин.
От 13.30 часа в Спортна зала "Фестивална" заместник-кметът на Община Видин Десислава Тодорова ще открие Турнир по спортни танци за изгряващи звезди, организиран от СК "Елит-Тим".

***
Видин/с.Куртово.
От 17.00 часа в с. Кутово кметът на Община Видин Огнян Ценков ще открие второто издание на фестивала "От раклата на баба" - 2017г.

***
Варна.
От 8.00 часа край Паметника на българо-съветската дружба Народният представител от ГЕРБ Владимир Вълев инициира кампания „Спорт срещу агресия".

***
Варна.
От 11.00 часа на игрищата в спортния комплекс „Младост" ще се състои футболен турнир, организиран от Младежката структура на ПП ГЕРБ - Варна.

***
Варна.
От 18.00 часа в с. Медовец, община Дългопол, ще се проведе Възпоменателен митинг-събор в памет на падналите жертви на възродителния процес.

***
Враца.
От 10.00 часа в пл. „Христо Ботев" ще се състои изпращане на походниците от 71 Национален туристически поход „Козлодуй-Околчица".

***
Враца.
От 10.30 часа в камерна зала на ДКТ ще се състои спектакълът „Умният, храбър шивач".

***
Враца.
От 10.30 часа в Младежки дом ще се състои 55-ти Национален конкурс - рецитал за изпълнение на Ботева и възрожденска поезия и проза за ученици и студенти и 22-ри конкурс за изпълнение на Ботева поезия на есперанто.

***
Враца.
От 11.00 часа във фоайето на Регионална библиотека „Христа Ботев" ще се състои „За Ботев и книгите" - изложба с международно участие на редки и ценни книги, посветени на Христо Ботев.

***
Враца.
От 12.00 часа в голяма зала ХГ „Иван Фунев" ще се състои откриване на художествена изложба „Земята на Ботев".

***
Враца.
От 19.00 часа на открита сцена пред Община Враца ще се проведе Концерт на Пловдивско певческо дружество „Ангел Букорещлиев".

***
Горна Оряховица.
От 20.00 часа министърът на спорта Красен Кралев ще открие официално обновения Стадион „Локомотив" преди футболното шоу „Нощта на легендите".

***
Добрич.
От 10.00 часа в сградата на Общински младежки център „Захари Стоянов" ще бъде подредена и открита изложба - Общински кръг на конкурса за детска рисунка "С очите си видях бедата".

***
Панагюрище.
За 5-та поредна година гр. Панагюрище да бъде домакин на Световно първенство по фойерверки.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в Дома на техниката ще се проведе VII Национална научна конференция за студенти, докторанти и млади учени. Младите учени ще поздрави председателят на пловдивските социалисти Красимир Трифонов.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в къща „Недкович" с демонстрации на замесване на обреден хляб и участие на деца започва деветдневката, посветена на Международния ден на детето - 1 юни.

***
Разград.
От 10.00 часа ще се проведе традиционният конкурс за рисунка на асфалт под надслов "Растем сред шампиони.

***
Смолян/с. Виево.
От 15.00 часа в село Виево ще се проведе празник на селото и Честване на 60-годишнината на НЧ „Искра-1957" - с. Виево.

***
Стара Загора.
От 9.00 часа пред болница „Тракия" ще тръгне общоградски поход в района на парк „М. М. Кусев" (Аязмото).

***
Стара Загора.
Между 10.00 и 13.00 инициативата „Книги за смет" ще гостува в Mall Galleria.

***
Стара Загора/с. Еленино.
От 10.30 часа в село Еленино ще бъдат отбелязани 90 години НЧ „Просвета-1927".

***
Стара Загора/с. Горно Ботево.
От 11.00 часа в село Горно Ботево ще бъдат отбелязани 90 години НЧ „Пробуда-1927".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в НЧ „Родина 1860", зала ет.2, ще се състои спектакълът „ГНЯВ" - по Стивън Кинг - на Младежка театрална студия „Сцена 99", режисьор Христофор Недков, пластика Ромина Славова.

***
Чепеларе.
От 10.30 часа в Чепеларе ще се проведе двудневен волейболен турнир „Иван Попов".