Борисов на извънредна среща в Министерски съвет (обновена)
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Май 2017 09:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов на извънредна среща в Министерски съвет (обновена)

/КРОСС/ По две теми искам да сме неотстъпчиви и безкомпромисни. Първата е войната по пътищата и пътнотранспортните произшествия, а втората - качеството на храните. Това заяви премиерът Бойко Борисов в началото на работно съвещание в Министерския съвет.

„Не може да говорим за демография, а в същото време всеки ден да има по две-три и повече жертви. Интересува ме какво може да направим по линия на регионалното министерство - мантинели, кръгови, легнали полицаи, промяна в инфраструктурата. Всеки човешки живот ни е важен. Правим толкова много да се повиши раждаемостта и толкова лесно отгледани деца загиват", посочи министър-председателят. Той нареди на Пътна полиция и МВР да създадат денонощен контрол за започващия на 1 юни летен туристически сезон.

Двойния стандарт с качеството на храните премиерът Борисов определи като недопустим и обиден. Според него не може за част от гражданите в Европа храните да са с едно качеството, а за Източна Европа - с друго, по-лошо, което уврежда здравето.

„Даваме толкова пари за здравеопазване, а сме все на първите места по инфаркт, инсулт. Всеки доктор ще ви каже, че една от най-големите опасности за здравето на човека е именно това, което се яде или се пие, или т. нар. начин на живот", отбеляза министър-председателят.

В работното съвещание, на което се обсъждат конкретни мерки със срокове за изпълнението им, участват вицепремиерът Томислав Дончев, министрите на земеделието, храните и горите, на вътрешните работи, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на регионалното развитие и благоустройството, на здравеопазването, на правосъдието, на финансите, главният секретар на МВР, заместник-министри, както и ръководствата на БАБХ и ГД „Национална полиция" - МВР.