Тръмп: Убийствата на християни в Близкия изток трябва да приключат
Секция: СВЯТ
27 Май 2017 10:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тръмп: Убийствата на християни в Близкия изток трябва да приключат

/КРОСС/ Трябва да се сложи край на убийствата на християни в Близкия изток, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп. Той осъди нападението вчера срещу копти в египетската провинция Ел Миня, което накара президента на Египет да призове Тръмп да застане начело на борбата срещу глобалния тероризъм, предава Дарик.

"Терористите водят война срещу цивилизацията и е дълг на всички, които ценят човешкия живот, да се изправят срещу това зло и да го победят", каза Тръмп според съобщението на Белия дом.

По думите му Америка "ясно заявява на приятели, съюзници и партньори, че безценните исторически християнски общности на Близкия изток трябва да бъдат пазени и защитени. Проливането на кръвта на християните трябва да бъде прекратено и всички, които помагат на техните убийци, трябва да бъдат наказани. Това безмилостно клане на християни в Египет наранява сърцата ни и вселява скръб в душите ни", каза президентът.

Според него обаче то ще укрепи решимостта на страната да се пребори с терористичните организации и да разобличи тяхната "порочна, извратена и жестока идеология".

Тръпм увери, че Америка твърдо подкрепя египетския президент Абдел Фатах ас Сиси, който в телевизионно обръщение снощи директно се обърна към американския президент.

Според президента на Египет основната задача на Тръмп сега е изкореняването на терора и той е убеден, че американският президент е способен да се справи с тази задача.

"Отправям моя апел към президента Тръмп: Вярвам във вас, вярвам на вашата дума и вярвам, че сте способен да направите борбата с глобалния терор своя първостепенна задача", каза Сиси.