Samsung произвежда хладилен компресор на всеки 3 секунди
Секция: Технологии
27 Май 2017 11:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Samsung произвежда хладилен компресор на всеки 3 секунди

/КРОСС/ Корейският гигант Samsung е произвел над 200 милиона компресори за хладилници, откакто е в този бизнес, според официална информация от компанията към 26 май т.г.

Samsung създава първия си компресор през 1976 г. и минава границата от 200 милиона след 40 години. Компанията ефективно произвежда един компресор на всеки три секунди, което я позиционира като производителят с най-висок капацитет на пазара.

Компресорът е най-важният компонент на хладилника, който регулира компресиите и циркулацията на охладителното вещество, за да генерира студен въздух. Той комбинира различни технологии, вкл. мотор, компресия на охладителното вещество и прецизна обработка.

С течение на годините, Samsung значително намалява размера на своите компресори и развива технологията „двоен компресор", благодарение на която става възможно поставянето на два компресора в един хладилник. Това на свой ред позволява на Samsung да създаде през 1995 година охладителна система, която охлажда хладилника и фризера отделно един от друг.

Samsung контролира също 52% от пазара на дигитални инверторни компресори, които са ключови компоненти в най-новите инверторни хладилници. По същество, половината от инверторните хладилници по света работят с компресорите на Samsung, съобщиха от компанията.

Дигиталните инверторни компресори прецизно контролират количеството електроенергия, консумирана според честотата на използване на хладилника. По този начин, те могат да осигурят до 35% по-висока ефективност в сравнение с другите компресори.