София ще има алея на българските царе
Секция: КУЛТУРА
27 Май 2017 14:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
София ще има алея на българските царе

/КРОСС/ София ще има алея на българските царе. Идеята идва от новосформираното сдружение „Мрежа за развитие и инициативи", а според председателя Симеон Славчев най-подходящото място е столичният Западен парк. Обособяването на пространството обаче ще бъде възможно едва след цялостната реконструкция на парка, която трябва да започне през лятото, предава Дарик.

"Целта е на едно място в София да бъдат изградени паметници на българските царе и владетели. Първоначалният замисъл беше това да бъде в идеалния център на София, но консултирайки го с колегите в Столична община, стигнахме до мнението, че е по-добре тази алея да бъде изградена в Западния парк", обясни Славчев.

Идеята е в хронологичен ред да бъдат събрани всички български царе и владетели. Всеки жител, посетител и турист в София да може да се запознае с българската история.

"Живеем в интерактивен век и с един таблет всеки един от нас на различен език може да чуе историята и постиженията на съответния владетел. Най-вече да се спре да се спори за кой владетел има построен паметник, за кой би трябвало да има и за кой не би трябвало", допълни той.

След като се направи ремонтът в Западен парк там да бъде обособено и такова място.