Сирия е основна тема на срещата Макрон - Путин
Секция: Русия
28 Май 2017 09:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сирия е основна тема на срещата Макрон - Путин

/КРОСС/ Ситуацията в Сирия ще бъде основна тема в разговорите на френския президент Еманюел Макрон с руския му колега Владимир Путин. Това съобщи френският държавен глава на пресконференция след приключилата днес среща на Г7 в Италия.

Макрон обяви, че е готов да сътрудничи с Русия за решаването на кризата в Сирия. В същото време той е категоричен, че трябва да се пресекат всички форми на финансиране на тероризма.

Както стана ясно по-рано, двамата ще се срещнат в Париж на 29 май. Това ще бъде първата среща на двамата след избирането на Макрон за президент.

В първия им телефонен разговор по-рано този месец, двамата се съгласиха съвместно да работят по международни и регионални въпроси, включително в борбата срещу тероризма.

Макрон и Путин също постигнаха съгласие да продължат да взаимодействат в рамките на Нормандската четворка, тъй като е от решаваща важност за ситуацията в Украйна.

Двамата държавни глави най-вероятно ще се срещнат и по време на срещата на Г-20 в Германия през юли. Събитието се очаква с голямо нетърпение, тъй като ще бележи и първата среща между Тръмп и Путин.