Сълза пред 1 юни
Секция: Коментари
29 Май 2017 10:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сълза пред 1 юни

/КРОСС/ Пак идва 1 юни. Пак ще литнат балончета, цветенца, ще има обещания и загриженост за бъдещето ни, хвърлени ей така, във въздуха, с много бодрост. Малко ще бъдат тези, които ще се замислят колко струва една детска сълза. Защото нашите деца плачат. Не че са си ударили коляното, а че ги удря животът днес с цялата си гадост.

През 2016 г. жалбите за деца при омбудсмана са се увеличили три пъти в сравнение с предишната. 60 на сто от тях носят клеймо: нарушение. Било заради правата им, заради увреждания, насилие, брутално възпитание в детските заведения. И други подобни прояви като на слон в стъкларски магазин. Плюс бедност, която ги залива всекидневно, стрес, омраза, нетърпимост, агресия, заобикаляща ги простотия, срещу която са безпомощни, но трови всичко детско у тях...

Боже, защо ги наказваме? Как да спасим невинните души? Тези, които утре, ако останат в България, ще хранят пенсионерите, ще възраждат икономиката, ще възкресяват страната ни като Феникс от пепелта. Нека засега да ги оставим да изживеят детството си. Но не с балони под налягане, а с истинска грижа от държавата и всички нас. Вместо само с хляб, натопен в детски сълзи.

Автор: Ева Костова, в. "Дума"