Започна строителството на две допълнителни пътни връзки на п.в. „Плодовитово“ на АМ „Тракия“
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Май 2017 15:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започна строителството на две допълнителни пътни връзки на п.в. „Плодовитово“ на АМ „Тракия“

/КРОСС/ Започна строителството на двете допълнителни пътни връзки на пътен възел „Плодовитово" на АМ „Тракия" при пресичането с третокласния път III-666 Плодовитово - Оризово.

Проектът предвижда изграждане на двете липсващи пътни връзки на съществуващия пътен възел „Плодовитово" в посоките Бургас - Оризово /Плодовитово/ и Плодовитово /Оризово/ - София. С изграждането им ще се осигури връзката на транспортните потоци, движещи се по АМ „Тракия" и АМ „Марица" от Бургас, Свиленград и София и общините Първомай, Чирпан и Братя Даскалови, както и с път II-66 Плодовитово - Чирпан - Стара Загора.

Изпълнител на строителните дейности е „ПСТ ГРУП" ЕАД. Стойността на договора е близо 1 млн. лв. с ДДС. Срокът за изпълнение е 45 календарни дни. Строителният надзор се извършва от „РУТЕКС" ООД, а стойността на консултантската услуга е около 24 хил. лв. с ДДС.

По време на строителните работи скоростта на движение по АМ „Тракия" между 165-ти и 168-ми километър в посока София ще е ограничена до 60 км/ч. В зависимост от изпълняваните дейности поетапно ще бъде ограничавано преминаването в аварийната и изпреварващата лента.

Движението по път III-666 Плодовитово - Оризово, при км 2 ще се осъществява при ограничение на скоростта - 60 км/ч., с поетапно стесняване на лентата за движение в посока Оризово и Плодовитово.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно, като спазват стриктно въведената временна организация за движение и ограничението на скоростта.