Донка Симеонова: Сдружените усилия в Николаево са за развитието на общината
Секция: ПОЛИТИКА
29 Май 2017 16:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Донка Симеонова: Сдружените усилия в Николаево са за развитието на общината

/КРОСС/ По проблемите на образованието и културата, дискутираха учители, читалищни дейци и народният представител от „БСП за България" Донка Симеонова, член на Комисията по образованието и науката в 44 НС. За тях откритата приемна на Симеонова бе повод да споделят постижения и проблеми в двете сфери. „За развитието им е нужно повече държавно финансиране, единодушни бяха представителите и на читалищата и на учебните заведения, които с общинското ръководство осъществяват успешни проекти.

„Образованието и културата са приоритет за община Николаево и ние целим, заедно с общинските съветници, да реализираме поставените общи цели, каза кметът на Николаево Косьо Косев при срещата си с депутата. „Нашият стремеж, като общинско ръководство, е да не допуснем затваряне на училище или детска градина в населено място, което е равносилно на обезлюдяване.", категоричен е Косев, който представи своята визия за силно местното самоуправление в малките общини.

Николаевци поставиха пред Симеонова конкретни въпроси и проблеми, които държавата не е успяла да реши до този момент. Търсейки нейната подкрепа, общинските съветници представиха идеи и инициативи в социалната политика и туризма. Експертът по образование, култура и здравеопазване Пенка Генчева и председателката на бюджетната комисия Златка Стоилова споделиха намерения, свързани с историята на Николаево, които да експонират за следващия общински празник.

В края на срещата народният представител от Старозагорски регион изрази възхитата си от сдружените усилия на граждани, съветници и кмет за решаване на проблемите и за развитието на общината. Тя обеща да представи до седмица възможностите за разрешаване на поставените проблеми, които са в подкрепа на образователните и социалните програми - приоритет на „БСП за България".