Нови въздушни удари срещу "столицата" на "Ислямска държава"
Секция: СВЯТ
29 Май 2017 18:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нови въздушни удари срещу "столицата" на "Ислямска държава"

/КРОСС/ В понеделник бяха нанесени нови въздушни удари срещу северния сирийски град Ракка, т.нар. столица на терористичната групировка „Ислямска държава", пише вестник The Times of Israel.

През последните дни въздушните удари станаха по-интензивни, а подкрепяните от САЩ сили напредваха към града, приближавайки се от всички страни.

Сирийските демократични сили са обградили Ракка от север, запад и изток. Екстремистите обаче все още могат да се изтеглят на юг, макар че водената от САЩ коалиция разруши два моста над река Ефрат, които се намираха в южната част на града. От разположената във Великобритания Сирийска обсерватория за правата на човека нямат все още точна информация за жертвите от новите въздушни удари. Те допълниха, че около 38 души са били убити в Ракка и в предградията през последните три дни.

През ноември започна операцията „Гневът на Ефрат", чиято цел е да се обгради Ракка и да се поеме контрола над града. Оттогава Сирийските демократични сили превзеха десетки градове и села. През следващите седмици се очаква да се проведе голяма битка за превземането на Ракка.