Молдова обяви петима руски дипломати за персона нон грата
Секция: Русия
30 Май 2017 08:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Молдова обяви петима руски дипломати за персона нон грата

/КРОСС/ Петима дипломати в посолството на Русия в Молдова бяха обявени за персона нон грата в страната, заяви пред журналисти в Кишинев говорителката на министерството на външните работи и европейската интеграция на Молдова Ана Самсон, цитирана от ТАСС. Тя отказа да посочи имената на петимата дипломати.

Експулсирането беше потвърдено от руския посланик в Молдова Фарит Мухаметшин, който отказа коментар, съобщиха Ройтерс и Франс прес. Президентът на Молдова Игор Додон осъди решението на проевропейското правителство на страната, наричайки го "възмутително" и целящо да подкопае молдовско-руските отношения.

"Дълбоко съм възмутен от този неприятелски акт от страна на представителите на молдовската дипломация и категорично го осъждам", посочи Додон в комюнике. "Това възмутително решение на правителството е насочено против действията на държавния глава за възстановяване на отношенията с Русия", добави президентът. По думите му, това решение вероятно е било взето "по заповед на Запада, от страна на онези, които са разтревожени от конструктивния и ефективен диалог между президента на Молдова и Кремъл".