От 1 до 3 юни „Пътувай и чети“ продължава с акцент върху децата
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Май 2017 16:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
От 1 до 3 юни „Пътувай и чети“ продължава с акцент върху децата

/КРОСС/ Кампанията „Пътувай и чети" на Центъра за градска мобилност, Столичната община и Столичната библиотека продължава с акцент 1 юни - Ден на детето.

По този повод на 1, 2 и 3 юни малките столичани и гости на София могат отново да се повозят в любимия си ретро-трамвай. Той ще се движи от 11.00 до 15.00 ч. Този път ще е с 2 вагончета, за да може да побере многобройните желаещи да се повозят в 100-годишната машина. Тя е по познатия маршрут - тръгва на всеки кръгъл час от пл. „Възраждане", през пл. „Гарибалди" и „Славейков" до пл. „Журналист". На 1 и 2 юни трамваят ще е пътуваща библиотека-читалня, в която можете да замените своя книга за друга, да си вземете безплатна читателска карта, или просто да попътувате и почетете.

За любителите на книги, които все още не са успели да разменят своя за нова, на 1 и 2 юни Столичната библиотека отваря 3 открити пункта за размяна на познатите вече места - пл. „Гарибалди", пл. „Славейков" и в градината срещу СУ - до изхода на метро-спирката на Ректората.

И това не е всичко. На 1 юни, на пункта пред Столичната библиотека, почитателите на български автори и любители на автографи могат да се срещнат и поговорят с някои известни български автори сред които: Теодора Димова, Марин Бодаков, Бойко Ламбовски, Петър Чухов, Анжела Димчева и други автори.

А утре вечер на пл."Батенберг" (срещу градината) от 18.00 до 19.00 ч. любопитните малчугани могат да се запознаят с „паяка", да се качат в кабината и да я разгледат, както и да научат интересни неща за работата му.

Кампанията „Пътувай и чети" се провежда с цел: да насърчи четенето на книга по време на пътуване в градския транспорт. Идеята е заниманието да добие още по-голяма популярност и да направи ежедневното градско пътуване приятно, забавно и полезно.

Кампанията на ЦГМ, Столичната община и Столичната библиотека стартира на 24 май и към момента се радва на одобрението на столичани и гостите на града. Този етап от нея ще продължи до 3 юни 2017 г.