Стартира „Националната седмица на детската книга“
Секция: КУЛТУРА
01 Юни 2017 13:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стартира „Националната седмица на детската книга“

/КРОСС/ Мирослав Боршош: „Любовта към четенето е един от най-важните и хубави подаръци, които всеки родител може да направи на детето си"

На 1 юни - Международния ден на детето в Литературен клуб „Перото" официално бе даден стартът на „Националната седмица на детската книга" - истински празник за деца, издатели, артисти, преводачи, родители, учители и всички отдадени на каузата на четенето.

„За нас е изключителна чест и сме много радостни да сме съорганизатори на „Националната седмица на детската книга". Четенето е от онези умения, които след като ги придобиеш, цял живот ти носят радост и смисъл. То е сила, вдъхновение и възторг. Любовта към четенето е един от най-важните и хубави подаръци, които всеки родител може да направи на детето си. Наш дълг е да отстояваме това право, вашето право да четете", обърна се директорът на Двореца Мирослав Боршош към децата.

В първия ден от инициативата деца четоха на родители любими свои произведения. От 2 до 6 юни целодневно ще се провеждат творчески работилници, в които децата ще развиват таланта си и ще се учат от менторите си по забавен и увлекателен модел, а актьори от Столичния куклен театър ще творят с малчуганите.

Националната седмица на детската книга се организира от сдружение с нестопанска цел „Книги за деца" и в партньорство с Национален център на книгата - НДК.