Предстоящи събития днес
Секция: Предстоящи събития
02 Юни 2017 07:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 9.00 часа в Хотел София-Балкан, зала Роял 1, ще се проведе дебат във връзка „Бялата книга" за бъдещето на България. (Дебатът ще бъде открит от Лиляна Павлова, министър за българското председателство на Съвета на ЕС. В него ще се включат представители на работодателите, на синдикатите, на академичните среди, министърът на социалната политика Бисер Петков, председателите на комисиите по икономическа политика, по социална политика и по европейски въпроси на 44-то Народно събрание - господин Петър Кънев, господин Хасан Адемов и господин Кристиян Вигенин, както и други представители на гражданското общество. 

***
София.
От 9.00 часа в Хотел София-Балкан, зала Роял 3, ще се проведе конференция, на която ще бъдат представени специфичните за България препоръки в рамките на Европейския семестър 2017. В дискусията на високо равнище ще вземат участие заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис, Владислав Горанов, министър на финансите, Зорница Русинова, заместник-министър на труда и социалната политика, както и Ищван Пал Секели, Генерална дирекция „Икономически и финансови въпроси" на ЕК и Стефан Улсон, Генерална дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване" на ЕК.

***
София.
От 09.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще участва във форума „Историческите квартали в България - опазване и развитие, който ще се проведе в Софийска градска художествена галерия.

***
София.
От 09.00 часа в Sofia Event Center ще започне вторият ден на двудневната конференцията Evolution of Technical Communication 2017.

***
София.
От 9.30 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски" ще се проведе първия у нас научно-индустриален форум: „Ден на безпилотната летателна система 2017".

***
София.
От 10.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Хованес М., Пламент Т. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Атанас Д., Мартин В. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Младен М., Мария Т. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа на паметника на разстреляните антифашисти подофицер Виктор Георгиев и редник Станко Кузов (Техно парк, „Младост - 1") социалистите в София ще почитат Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

***
София.
От 10.00 часа пред паметника на Димитър Миленков и другарите му на Гара Искър социалистите в София ще почитат Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

***
София.
От 10.30 часа - пред паметника на Димитър Благоев - Дядото в печатница „Димитър Благоев" (ул. „Илия Бешков" - ж.к „Дружба - 1") социалистите в София ще почитат Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

***
София.
От 11.00 часа в градина „Кристал" уличният театър „Ана Монро" ще представи своето представление „Топката". Събитието е часто от програмата Дните на Любляна.

***
София.
От 11.00 до 15.00 часа в столицата ще се движи ретротрамвай на всеки кръгъл час от пл. „Възраждане" до пл. „Журналист", част от кампанията „Пътувай и чети".

***
София.
От 11.00 часа пред паметника на капитан Димитър Списаревски в ж.к. „Дружба - 1" социалистите в София ще почитат Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

***
София.
От 11.30 часа на лобното място на Христо Михайлов в район „Красна поляна" социалистите в София ще почитат Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

***
София.
От 11.30 часа в Борисовата градина пред бюст-паметника на Христо Ботев ще се проведе официална церемония, посветена на 141-та годишнина от гибелта на българския революционер и в памет на героите, загинали за свободата и независимостта на България.

***
София.
От 12.00 часа лидерът на БСП - София Калоян Паргов, заместник-председателят на СОС Милка Христова и софийските депутати от „БСП за България" ще поднесат цветя и ще отдадат почит пред Паметника на Незнайния войн.

***
София.
От 12.00 часа пред паметника на Христо Ботев на площад „Възраждане" социалистите в София ще почитат Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

***
София.
От 12.00 часа пред Паметника на съветската армия ще бъде дадено началото на „Мисия Здраве"-2017.

***
София.
От 13.30 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Александър М., Костандин Д. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.30 часа в зала „Kyoto" на хотел „Маринела" ще се проведе пресконференция по повод 40-тия юбилеен Световен конгрес по лозарство и винарство. На събитието ще бъдат представени приетите предложения от 15-тата Генерална асамблея на Международната организация по лозата и виното (ОIV).

***
София.
От 17.00 часа партия „Възраждане" организира протест пред украинското посолство на ул. Боряна № 29 в кв. „Овча Купел" срещу продължаващото насилие над българите в Украйна от страна на украинските власти и в подкрепа на сънародниците ни в Бесарабия.

***
София.
От 18.00 часа, Градският съвет на БСП - София и Българският антифашистки съюз организират честване на Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Събитието ще се състои на Братската могила в Борисовата градина.

***
София.
От 18.00 часа, в Театър „Българска армия" ще бъде поставен спектакълът „16" на Танцов театър Любляна/ Plesni Teater Ljubljana. Събитието е часто от програмата Дните на Любляна.

***
София.
От 18.30 часа в ОКИ Красно село, Зала 1, Хорът Bulgarian Voices Berlin ще изнесе концерт.

***
София.
От 18.30 часа в парка в „Младост 3" ще се проведе концерт на читалищни формации по повод Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България и празника на столичния район „Младост" . На стадиона в „Горубляне" ще се проведе I-ви международен турнир по стрелба за с лък за Купата на кмета на Район „Младост".

***
София.
От 19.00 часа във VIVACOM ART HALL ще бъде открита изложба на студенти от магистърска програма „Стайлинг" на Нов български университет.

***
София.
От 20.45 часа в парка на Военна академия ,,Георги Сава Раковски" с „Възгледите на един учител за народното творчество" на Камен Донев ще бъде открита програмата на фестивала на моноспектаклите „София Моно", който ще се състои за седми пореден път от 2 до 12 юни 2017 г.

***
Благоевград.
От 11.00 часа пред бюст-паметника на Христо Ботев на площад „Народни будители" с ритуал по полагане на цветя и венци благоевградската общественост ще отбележи 141 години от смъртта на българския поет, публицист и революционер Христо Ботев.

***
Бургас.
От 12.00 часа пред паметника на Христо Ботев в Приморски парк ще бъде отслужена заупокойна молитва и ще бъде извършен ритуал по отдаване на военни почести и полагане на венци и цветя.

***
Варна.
От 10.00 часа пред паметника на Христо Ботев в Морската градина ще се състои общоградско поклонение по повод Деня на Ботев и на загиналите за национално освобождение.

***
Варна.
От 19.00 часа ще се проведе модно ревю на студентите от специалност „Мода и мениджмънт в модата" от Варненски свободен университет „Черноризец Храбър" - „Градски ритъм". Събитието ще се проведе във фоайето на сградата намираща се на бул. „Осми Приморски полк" 115.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в спортен комплекс „Ивайло" ще бъде открит Националният шампионат по лека атлетика за мъже и жени, за момичета и момчета под 16 години.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа В РЗИ - Велико Търново ще се проведе пресконференция за епидемиологичната обстановка в областта.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Мултимедийния посетителски център „Царевград Търнов" по време на образователен урок ще бъде представен софтуерът на интерактивна образователна игра за деца, разработена за посетителския център.

***
Велико Търново.
От 11.45 часа на паметници „Васил Левски", „Паметник на обесените", „Стефан Стамболов", „Велчова завера", Паметна плоча на загиналите ще бъдат поставени часови, отдадена чеси и положени цветя по повод Деня на Ботев и загиналите за свободата на България.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа на Паметник „Майка България" със сиренен вой и едноминутно мълчание ще бъде отбелязан Деня на Ботев и загиналите за свободата на България. Програмата включва литературна композиция от ученици на ПМГ „Васил Друмев", посветена на 141 год. от гибелта на Христо Ботев; заупокойна молитва, отслужена от Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Славчо Иванов и военен ритуал за поднасяне на венци и цветя на признателност.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в Музей „Възраждане и учредително събрание" ще бъде открита национална изложба „Сабите на войводите" с участието на 12 български музея.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в Детска градина „Пролет" ще има празнична програма по случай 80-годишнината на Детската градина.

***
Велинград.
От 11.50 часа при паметника на Христо Ботев в квартал „Лъджене" ще се проведе възпоменателно поклонение по повод Деня на Ботев и загиналите за свободата на България.

***
Видин.
От 11.30 часа пред паметника на Христо Ботев до парк „Владикина бахча" градът ще отбележи с тържествена церемония Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

***
Видин.
От 14.00 часа Държавен Куклен Театър-Видин Сдружение „България в Европа" организира информационен ден за представяне ползите от компостирането на биоразградими отпадъци „Компостирането - полезно и приятно!".

***
Враца/с. Паволче.
От 8.00 часа от училището в центъра на с. Паволче (ОУ„Христо Ботев") ще тръгне традиционният поклоннически поход до историческия връх „Околчица", организиран за 11-та поредна година от ГЕРБ - Враца. Походниците ще бъдат водени от председателя на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

***
Враца.
От 10.00 часа на връх „Околчица" народната певица Валя Балканска ще изнесе концерт, след което започва награждаването на участниците в похода и Всенародното поклонение.

***
Враца.
От 11.00 часа на връх Околчица ще се състои всенародно поклонение-молебен и възпоменателен митинг по повод Деня на Ботев и загиналите за свободата на България.

***
Горна Оряховица.
От 11.45 часа в Парк „Христо Ботев" с ритуал по поднасяне на венци и цветя ще бъдат отбелязани 141 години от смъртта на Христо Ботев.

***
Добрич.
От 10.00 часа в Основно училище „Христо Ботев" щев се състои поклонение и поднасяне на цветя на паметника на Христо Ботев по повод 2 юни - Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

***
Добрич.
От 18.30 часа в Летния театър ще се състои съвместен концерт на Представителен фолклорен ансамбъл „Добруджа" с гл. худ. ръководител Стоян Господинов и Ансамбъл „Пирин" с гл. худ. ръководител Данислав Кехайов.

***
Дупница.
От 11.00 часа на паметника на Христо Ботев ще бъдат поднесени венци и цветя.

***
Казанлък.
От 11.30 часа в залите на Исторически музей „Искра" и Художествена галерия - Казанлък ще се проведе Тържествената сесия на Общинския съвет.

***
Казанлък.
От 18.30 часа в залата на Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства ще бъде открита изложбата - XV Национален фотопленер - Долината на Розите - Казанлък 2017.

***
Казанлък.
От 21.00 часа на площад "Севтополис" ще започне официалното откриване на Фестивала на розта 2017 г. с коронясване на Царица Роза 2017., фойерверк шоу и концерт на Ирина Флорин.

***
Калофер.
От 11.00 часа с военен ритуал по изнасяне на знамето на Ботевата чета ще бъде отбелязан Деня на Ботев и загиналите за свободата на България в Национален музей „Христо Ботев".

***
Калофер.
От 11.30 часа в Национален музей „Христо Ботев" ще се състои митинг-поклонение по повод Деня на Ботев и загиналите за свободата на България.

***
Калофер.
От 12.00 часа в Мемориален комплекс „Христо Ботев" с едноминутно мълчание ще бъде отбелязан Деня на Ботев и загиналите за свободата на България.

***
Кюстендил.
От 09.30 часа в сградата на Община Кюстендил ще се проведе акция по доброволно и безвъзмездно кръводаряване.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа на Арката на площад „Велбъжд" ще бъде отбелязан Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

***
Кюстендил.
От 13.30 часа в Регионален исторически музей - Кюстендил ще бъде открита научната конференция „Историята - между еволюцията и революцията".

***
Кюстендил./с.Раждавица.
От 13.30 часа на Гаровия площад ще бъде открит паметник на загиналите във войните жители на селата Раждавица и Гърбино.

***
Пазарджик.
От 11.30 часа пред паметника на Ботев в Пазарджик на площад „Съединение" ще се проведе поклонение по повод Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

***
Пазарджик.
От 17.00 часа в Младежкия дом ще бъде открита двудневна фестивална анимационна работилница за деца.

***
Плиска.
От 11.00 часа в НИАР „Плиска" за шеста поредна година ще започне ежегодният Събор - фестивал на средновековния бит, култура и воински традиции „Дни на предците - Плиска 2017".

***
Пловдив.
От 10.00 часа във Военния клуб ще се състои тържествен концерт на Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване "Христо Ботев". От 12.00 часа ще се състои Поклонение пред паметника на Христо Ботев в Цар Симеоновата градина.

***
Пловдив.
От 18.00 часа на тържествена церемония в зала „Съединение" на Регионалния исторически музей ще бъдат обявени наградените в литературния конкурс „Непрощаване с Христо Ботев".

***
Разград.
От 9.30 часа служителите на РДПБЗН-Разград ще проведат учение в ЦДГ "Незабравка" в Разград, посветено на Деня на детето и юбилея на детската градина.

***
Разград.
От 09.30 часа в Семепроизводна база - Кубрат ще започне Денят на пшеницата.

***
Разград.
От 14.30 часа в хотел Централ ще се проведе кръгла маса за популяризиране на проекта „Твоят час", по който работят почти всички училища в областта.

***
Русе.
От 18.00 часа в „Дом Канети" ще бъде открит фестивалът „Процес - Пространство". Тази година мотото на фестивала е „Вълнения" и се отнася към различните артистични пориви, търсения, емоции и процеси.

***
Силистра.
От 11.50 часа на паметника на Стефан Караджа, съратник на Ботев ще се състои поклонение пред паметта на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

***
Сливен.
От 11.45 часа на пл. „Хаджи Димитър" ще се състои ритуал за поднасяне на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци за Деня на Ботев и загиналите за народна свобода.

***
Стара Загора.
От 11.30 часа в парк „Митрополит Методий Кусев" ще се състои общоградски ритуал за преклонение пред подвига и почитане паметта на хилядите знайни и незнайни синове на България, отдали живота си за Родината.

***
Стара Загора.
От 14.00 часа в изложбена зала „Лубор Байер" ще бъде открита изложба на школите по живопис, малка пластика и приложни изкуства на Център за личностно развитие.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще се състои концерт на НУМСИ „Христина Морфова".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в залата на Радио Стара Загора ще се проведе среща с проф. Тодор Балкански и представяне на изследването му за Христо Милев (03.04.1867, с. Шипка - 1943, София) - старозагорски окръжен управител в периода 1906 - 1909 г. година, един от основателите на Археологическо дружество "Августа Траяна".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в НЧ „Родина" ще бъде представена „Музикална разходка с пиано" на Музикална школа при НЧ „Родина".

***
Търговище.
От 11.45 часа пред паметника на Никола Симов - Куруто, знаменосец на Ботевата чета, ще се състои общоградско поклонение с поднасяне на венци и цветя в Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

***
Търговище.
От 18.00 часа в концертната зала на Читалище „Напредък" ще започнат Празници на Празници на женските и девически хорове „Проф. Лилия Гюлева".

***
Хасково.
От 10.30 часа в залата на втория етаж на Община Хасково ще се проведе пресконферениця по повод Националиня конкурс-фестивал "С песните на Ари". Ведна га след събитието на същото място е насрочена втора пресконференция - на директора на ДКТ " Иван Димов" Стелиян Николов, който ще представи програмата на Театралните празици " Театър обичам те" .

***
Хасково.
От 12.00 часа пред ОНЧ " Заря" Община Хасково организира тържествен ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на Христо Ботев по повод Деня на Ботев и загиналите за Свободата на България.

***
Шумен.
От 12.00 часа пред паметника на загиналите във войните шуменци ще се състои възпоменателна церемония в памет на Христо Ботев и героите, дали живота си за свободата на отечеството.

***
Ямбол.
От 10.00 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Христо Ботев в двора на Професионалната гимназия по земеделие.

***
Ямбол.
От 14.00 часа в Областна администрация Ямбол областният управител на област Ямбол Димитър Иванов и заместник областните управители Волен Дичев и Христо Колев ще имат приемен ден.

***
Ямбол.
От 14.30 часа в зала 203 на Община Ямбол ще се проведе пресконференция преди концерта на легендарния вокалист на „Тото" Боби Кимбъл. Ще присъства и кметът Георги Славов, по чиято покана е гостуването на Кимбъл в Ямбол по повод празника на града.

***
Ямбол.
От 20.00 часа на площада пред Общината ще започне празничен концерт за Деня на Ямбол, последван от празнична заря.