Renault Trezor бе определен за най-красив концептуален автомобил във Вила Д'есте
Секция: Автомобили
05 Юни 2017 14:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Renault Trezor бе определен за най-красив концептуален автомобил във Вила Д'есте

/КРОСС/ Renault TREZOR е електрическа концепция, която е олицетворение на стилистичните решения и технологии, които ще се появят в бъдещите модели на Renault

Журито на Конкурса за елегантност във Вила д'Есте (Concorso d'Eleganza Villa d'Este) връчи наградата за най-красив концептуален автомобил на годината на Лоренс ван ден Акер, старши вицепрезидент Корпоративен дизайн на Groupe Renault. Преди това TREZOR спечели отличието „Концептуален автомобил на годината" на Международния автомобилен фестивал в Париж, както и „Концептуален автомобил на годината" на Наградите за автомобилен дизайн в Женева, жури на които бяха част от най-добрите автомобилни дизайнери в света.
Престижният Конкурс за елегантност във Вила д‘Есте се провежда от 1929 на брега на езерото Комо в Италия. Годишното събитие привлича автомобилни ентусиасти и колекционери от целия свят, които се събират да оценят автомобила като безценно и непреходно произведение на изкуството.

За да влезе в категорията на прототипите и концепциите, TREZOR трябваше да покрие набор от строги критерии за подбор като работещ концептуален автомобил с високо качество и оригинален стил. TREZOR отговори на всички изисквания. Концептуалният автомобил демонстрира дизайнерски елементи, които ще видим в бъдещите модели на Renault, и се задвижва от изцяло електрически мотор, дошъл от света на Формула Е. Максималната му мощност е 260kW (350 к.с.), а максималният въртящ момент е 380 Нм.

Стефан Жанин, директор Дизайн концептуални автомобили в Renault, коментира: "Тази награда свидетелства за добрата преценка на големите автомобилни колекционери, които гледат на автомобилите като на произведения на изкуството. Тя е признание за работата на нашите дизайнери, които бяха част от този фантастичен проект."

Аутопрес