Нов фермерски пазар ще отвари врати на пл. "Св. св. Кирил и Методий в Бургас
Секция: ЛЮБОПИТНО
09 Юни 2017 13:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нов фермерски пазар ще отвари врати на пл. "Св. св. Кирил и Методий в Бургас

/КРОСС/ Нов фермерски пазар ще отвари врати в Бургас. Тържището ще се помещава в дървените къщичките на пл. "Св. св. Кирил и Методий", а неговото мото е "ПРОИЗВЕДЕНО В БУРГАСКИ РЕГИОН". Пазарът ще бъде открит на 17 юни от 10:00 часа.

Инициативата е на Община Бургас и Областна дирекция "Земеделие" и има за цел да даде възможност на бургаските производители да предлагат директно своята продукция на местния пазар. От друга страна потребителите ще бъдат сигурни за произхода и качеството на предлаганите стоки.

На тържището всеки ще може да открие богато разнообразие от плодове, зеленчуци, подправки, билки, яйца, както и преработени земеделски продукти като сирене, кашкавал, пчелни продукти, месо.

Друга цел на инициативата "ПРОИЗВЕДЕНО В БУРГАСКИ РЕГИОН" е да насърчи местното производство на земеделски преработени продукти. По този начин ще бъдат подпомогнати малките и средните земеделски стопани и първичното селскостопанско производство. Чрез този пазар ще се изгради и една по-добра връзка между земеделските стопани в областта. Тържището ще работи всяка събота от 10:00 до 20:00 часа.