Национално състезание за млади пожарникари в Бургас
Секция: ЛЮБОПИТНО
12 Юни 2017 10:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Национално състезание за млади пожарникари в Бургас

/КРОСС/ На 12 и 13 юни в Бургас ще се проведе XV Национално ученическо състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации". В него участие ще вземат 112 деца от цялата страна, разпределени в 28 отбора от по 4 участника. Традиционно състезанието ще премине в две части - теоретичен изпит и практически игри.

И тази година теоретичният тест включва въпроси от сферата на природните бедствия, авариите, катастрофите, индивидуалните и колективни средства за защита, правилата за поведение при пожар, оказване на първа медицинска помощ и Единния европейски номер за спешни повиквания 112.

Практическите игри ще се проведат на 13 юни от 09.00 часа в Морската година, пред Експозиционен център"Флора". Учениците ще демонстрират своите умения и бързина за действия при земетресение, наводнение и химически аварии.

Националното ученическо състезание се организира от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" и Министерството на образованието и науката, в партньорство с Община Бургас.


Програма:


12.06.2017 /понеделник/

17,00-18,00 ч.

Провеждане XV Национално ученическо състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации" - теоретична част, в залите на хотел "Клара" - Сарафово.

13.03.2017 /вторник/

09,00 - 09,30 ч.

Откриване на XV Национално ученическо състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации" - пред Експозиционен център"Флора"


09,30 - 15,00 ч.

Провеждане на състезанието

15,00 - 15,30 ч.

Награждаване на участниците и закриване на XV Национално ученическо състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации" - пред Експозиционен център"Флора".