Йотова: Само хора с големи сърца подават ръка и са отговорни за децата с трудна съдба
Секция: ПОЛИТИКА
12 Юни 2017 20:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Йотова: Само хора с големи сърца подават ръка и са отговорни за децата с трудна съдба

/КРОСС/ Само хора с големи сърца могат да подадат ръка и да са отговорни за децата с трудна съдба, да подкрепят мечтите им и да им вдъхнат надежда в бъдещето. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в Националния детски комплекс в село Ястребино, където под неин патронаж се проведе 21-ия Фестивал на радостта. Форумът се организира от Обществен фонд „Детство" за деца от домове и центрове за настаняване от семеен тип, като тази година събра повече от 100 участници от цяла България.

Вицепрезидентът пожела на децата да почувстват силата на подадената ръка и да вярват, че са бъдещи големи личности. Илияна Йотова приветства всички, които работят всеотдайно за развитието на децата с трудна съдба. „Сред вас аз срещнах знаещи и сърцати професионалисти, които се ръководят единствено от най-добрия интерес на детето", каза Илияна Йотова. „Този факт ми връща увереността, че независимо от трудностите и препятствията, тези деца са поверени в сигурни ръце", допълни още вицепрезидентът. По време на посещението си Илияна Йотова подари на децата участници във фестивала книги с класически произведения от световни автори.

По-рано през деня Илияна Йотова поднесе цветя на паметника на ястребинци и се срещна с ръководители на центрове за настаняване от семеен тип. Пред вицепрезидента те поставиха работни проблеми, сред които недостига на средства за издръжка на децата и младежите, ниското заплащане, липсата на педагогическа и психологическа подкрепа, която да осигурява индивидуална грижа спрямо потребностите. Илияна Йотова ще организира национална дискусия по проблемните теми с участието на държавната власт, синдикати и социални работници.