Съдят ученик в 9-и клас за убийство
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Юни 2017 16:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Съдят ученик в 9-и клас за убийство

/КРОСС/ Окръжната прокуратура във Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу момче, ученик в 9 клас, за убийство на мъж, извършено от него по особено мъчителен начин.

Обвиняемият М. И. е ученик в 9 клас в гимназия в град Бяла Слатина. Установено е, че момчето често контактувало с лица от криминалния свят и много често злоупотребявало с алкохол.

Изяснено е, че на 19 януари 2017 г. в село Попица, област Враца, обвиняемият, заедно с негов приятел, си купили бира и решили да посетят техния съселянин 57-годишния М. М., по прякор "Мечо". Мъжът приел момчетата в дома си, където тримата първоначално спокойно разговаряли за пребиваването на стопанина в Гърция. По-късно, когато бирата свършила, обвиняемият и М. М. започнали да консумират ракия.

Около 22 ч. 57-годишният мъж станал да танцува, при което хванал подсъдимия за дрехите го разтърсил. Младежът се ядосал и посегнал към една празна чиния, с която ударил М. М. по главата. След това ученикът замерил М. М. с още две чинии, които се счупили.

В резултат на ударите пострадалият се свлякъл на дивана, като от главата му започнала да тече кръв. В този момент ученикът взел кухненски нож и с него нанесъл шест удара в областта на шията на 57-годишния мъж.

След извършването на убийството обвиняемият си тръгнал от къщата, като заключил катинара. Той изхвърлил ножа в двора, където бил навалял сняг. След това момчето се прибрало и заспало.

На следващия ден, ученикът разказал за случилото на баща си, който подал сигнал на тел. 112 за извършеното престъпление.

От 25 януари 2017 г. ученикът е задържан за постоянно.

Според заключението на съдебномедицинската експертиза мъжът е починал от кръвозагуба, вследствие на прерязване на лявата яремна вена. До изпадането му в безсъзнание Михайлов е преживял значителни болки и страдания.

Комплексната психолого-психиатрична експертиза на непълнолетния ученик сочи, че той е разбирал значението на извършеното от него деяние. Той е ръководил постъпките и поведението си.

Предстои насрочване на първото заседание по делото.