Бойчев и Цветков проведоха приемна за граждани от столицата
Секция: ПОЛИТИКА
14 Юни 2017 17:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бойчев и Цветков проведоха приемна за граждани от столицата

/КРОСС/ Народният представител от „БСП за България" Жельо Бойчев и общинският съветник от левицата Борис Цветков проведоха приемна за граждани от столицата.

Членове на гражданска организация запознаха представителите на БСП с конкретни въпроси, които са поставили пред КЕВР, свързани с формирането на цената на топлоенергията на „Топлофикация София" и на водата от „Софийска вода", но не са получили отговор. Те изразиха неудоволетворението си от начина, по който се провеждат обществените обсъждания и се разглеждат предложенията на гражданите от енергийния регулатор. Борис Цветков ще постави част от въпросите пред СОС, а тези, които са от компетентността на Народното събрание ще бъдат представени пред ресорната комисия, както и ще бъде отправено питане към министъра на енергетиката.

Жители на Кокаляне се оплакаха от лошото състояние на инфраструктурата в селото и по-конкретно на ул. „Иван Асен II", тъй като е извършен некачествен ремонт и е необходимо цялостно преасфалтиране на улицата. Също така бе представен случай на неизпълнение, в продължение на 17 години, на решение на поземлената комисия за възмездяване на наследници със земя в землището на с. Кокаляне. Борис Цветков се ангажира да проучи конкретните казуси и да проследи решаването им.

Преподавател от Университета по архитектура, строителство и геодезия насочи вниманието към проблеми свързани с академичното израстване и опасността от възможен недостиг на квалифицирани кадри във ВУЗ в резултат от измененията в Закона за развитието на академичния състав. Жельо Бойчев посочи, че от „БСП за България" вече са внесли предложения за промени в закона, които предстои да бъдат разгледани.

„За нас е важно да сме близо до софиянци и да следим пулса на обществото, защото това е най-верният път да изпълним това, за което сме избрани - да решаваме проблемите на хората.", това заяви заместник-председтелят на ПГ на „БСП за България" Жельо Бойчев в края на приемния ден. Всеки вторник народни представители и общински съветници от БСП, избрани от София, се срещат с граждани в постоянната премна на ул. „Леге" №10.