Предстоящи събития днес
Секция: Предстоящи събития
15 Юни 2017 07:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***

Варна.
Държавният глава Румен Радев ще посети Варна. Президентът ще се срещне с кмета Иван Портних и неговия екип в сградата на Община Варна. След това в сградата на Радио Варна Румен Радев ще разговаря с културни дейци от града. По-късно в Аулата на Икономическия университет президентът Радев ще участва в инициативата на Европейската комисия „Граждански диалог".

***
София.
Вицепрезидентът Илияна Йотова ще присъства на официалното откриване на изложба на традиционните занаятчийски произведения от Североизточна Япония - „Красотата на занаятите от Тохоку" в Галерията на Съюза на българските художници.

***
Варна.
От 09.30 часа пред Щаба на Военноморските сили във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще бъде посрещнат с официална церемония. Той ще награди военнослужещи от състава на Военноморските сили. По-късно министъръ ще проведе срещи с личния състав на Пункта за базиране Варна, както и с екипажите на минен ловец „Цибър" и на фрегатите „Смели" и „Дръзки".

***
София.
От 13.30 часа в сградата на МВР синдикатите в КНСБ от системата на МВР ще се срещнат с министъра на вътрешните работи Валентин Радев. Ще бъдат обсъдени исканията на работещите в системата, сред които увеличение на заплатите и осигуряване на екипировка, техника и работно облекло, жизнено нужни за нормалната работа на служителите в системата.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в хотел „Империал" министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще открие работен семинар на тема „Интелигентни градове". От 11.30 часа е предвидена пресконференция на Николай Нанков и Витория Алиата ди Вилафранка - директор на дирекция „Изграждане на административен капацитет" в ГД „Регионална и градска политика" на ЕК.

***
Ямбол.
От 14.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще открие блок 5 в ж.к. „Хале", обновен по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. След това, от 15 часа той ще проверка напредъка по изпълнението на строително-монтажните работи на блокове 42, 44 и 78 в ж. к. „Граф Игнатиев", които се финансират от програмата.

***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа в София Ивент Център министърът на енергетиката Теменужка Петкова и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова ще участват Дванадесетата годишна конференция „Стратегическа инфраструктура и инвестиции, България 2017". От 14.30 часа, заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков ще говори пред участниците в конференцията за развитието на основните проекти в енергийната инфраструктура на страната до 2020 г.


***
София.
От 09.30 часа в парк-хотел „Москва" Министерство на образованието и науката организира национална среща-дискусия на тема „Мерки за обхващане, задържане и превенция на отпадането на децата и учениците в детските градини и училищата. Ефективно взаимодействие между институциите".

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 09.30 часа 2 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Огнян М., Георги И., Томи Р., Еленко Ст., Захари Т., Михаил Г. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа 5 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Хованес М., Пламен Т., Мариян М., Пламен М., Димитър М. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Галерия - книжарница „София прес", ул. "Славянска" 29, ще се състои откриване на изложба фотография „Където текстът се превръща в образ (Геофилософия)".

***
София.
От 10.00 часа 7 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Илиан М., Ангел П., Живомир Б., Илиан Й., Маруан Ф., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 17 състав на Софийския градски съд ще гледа делото срещу Кръстин Кацаров (прокурор в Районна прокуратура Казанлък по чл. 289 НК).

***
София.
От 10.00 часа 15 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Камен Ж., Иван Р., Росен В., Николай И., Георги Е., Денис Ал и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 12 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Младен М., Мария Тр., Полина Тр., Ценка Г., Николай Н. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в София хотел Балкан (пл. „Света Неделя" 5) Белгийско-българската асоциация Best2B организира работна закуска "Белгийският опит в подкрепа на успешното българско председателство на съвета на Европейския съюз".

***
София.
От 10.00 часа състав на Софийски градски съд ще заседава за мярката за неотклонение на Димитър М. (обвинен в кражбата на детската инвалидна количка).

***
София.
От 11.00 час в хотел „Маринела" ще се проведе първа национална дискусия за 2017 г. от кампанията „Да! На българската икономика" - „Работната сила - проблем №1 за бизнеса".

***
София.
От 11.00 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Атанас П., Веселин М., Николай Н., Чавдар Н., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 10 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Иван И., Дилян И. и Милен Д., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 8 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Гьорче В., Борис Б., Емил Д., Георги Б., Ангел А., Илия Тр., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Селяйдин А., обвинен в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
<София.
От 11.00 часа в Сентръл Парк Хотел София Стопанска академия „Д. А. Ценов" - Свищов организира тържествена церемония по награждаване на победителите в Национален конкурс „Най-добра администрация" по прилагане на системите за финансово управление и контрол (СФУК) в общините.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще бъде представена социалната мрежа www.volontime.com, която обединява неправителствения сектор с бизнеса и частни лица, които искат да правят и показват добро.

***
София.
От 18.00 часа в Националната галерия-Двореца ще бъде открита Фотоизложбата „С отворена уста".

***
София.
От 18.00 часа в галерия „Академия", ул. „Шипка" 1, ще бъде отрита изложба на
Казахската национална академия за изкуства Т. К. Жургенов, Алмати, Казахстан "Палитра на приятелството."

***
<София.
В Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при Българска академия на науките, ул. Московска 6А (зала 19), ще се проведе международна научна конференция Cultural Heritage in Migration.

***
София.
В Бизнес център „Земята и хората" за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server

***
София.
От 19.30 часа с прожекция на филма „Действия при наводнения - спасяване в бързотечащи води" в Дома на киното ще бъде открит съвместният филмов маратон на БЧК и Дома на киното за превенция на водния травматизъм.

***
Благоевград.
От 10.00 часа, в Университетския център „Бачиново" ще бъде открита Седмата международна конференция на Природо-математическия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски".

***
Благоевград.
От 18.30 часа в НЧ „Никола Вапцаров" ще се проведе юбилеен концерт на диригента Христо Велев.

***
Благоевград.
От 18.30 часа в Големия салон на НЧ Н.Й.Вапцаров - 1866" - Благоевград
с концерт на Смесен хор "Ален мак" и участието на Теодора Петрова /сопран/ и Милена Томанова / пиано / ще бъдат отбелязани 75 години от рождението и 50 години творческа дейност на Диригента Христо Велев.

***
Бургас.
От 18.00 часа на открита сцена "Охлюва" с концерт на група "Горещ пясък" ще се състои официалното откриване на 17-ия Научен конгрес на Български зъболекарски съюз.

***
Варна.
От 16.00 часа в Аулата на Икономическия университет във Варна Представителството на Европейската комисия в България организира граждански диалог с комисар Тибор Наврачич, отговарящ за образование, култура, младеж и спорт в Европейската комисия.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Регионална библиотека, ул. Иванка Ботева №2, ще се състои откриване на изложбата на Жолт Сабоки "Унгарски крепости в карпатския басейн - Х-ХVIII век".

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в парковете „Марно поле" и „Колю Фичето" ще се проведат дегустации на здравословни детски храни, подходящи за малчугани до 3-годишна възраст.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в района около Художествената галерия и паметника Асеневци ще бъде открит Международен Фестивал за 3D рисунки на винилни пана.

***
Враца.
От 17.00 часа в Салона на Първа поликлиника ще се състои обществена консултация относно необходимостта от поемане на дългосрочен общински дълг.

***
Враца.
От 19.00 часа в градска концертна зала ще се проведе концерт на Симфониета Враца.

***
Враца.
От 19.00 часа в камерна зала на ДКТ ще се проведе постановката „Нора" от Хенрик Ибсен.

***
Горна Оряховица.
От 18.20 часа в НЧ „Напредък -1869" Драматичен театър при НЧ „Христо Козлев - 1883" - гр. Долна Оряховица представя постановка „Луди пари"от Рей Куни.

***
Пловдив.
От 9.00 часа в зала 10 Окръжен съд-Пловдив ще гледа делото срещу Мартин П., Светлин С., Владимир Е., Радослав К., Петьо П., Валери Б. и Милко Д., обвинени за умишлени палежи.

***
Пловдив.
От 9.30 часа в зала 5 Окръжен съд-Пловдив ще гледа делото срещу Божидар А. и Иван К., срещу които са повдигнати обвинения по чл. 116 ал. 1 т. 7 от НК.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 1 Окръжен съд-Пловдив ще гледа делото срещу Иван Д., обвинен, че при управление на моторно превозно средство е причинил смърт по непредпазливост.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 12 Районен съд - Пловдив ще гледа делото срещу Пенка П. и Петя В.

***
Пловдив.
От 12.00 часа в Областна администрация - Пловдив областният управител Здравко Димитров ще посрещне футболистите от шампионския отбор на ФК „Ботев" от 1967 година по случай 50-годишнината от спечелване на втората шампионска титла.

***
Пловдив.
От 18.00 часа на втория етаж в Залите за временни експозции на ул."Княз Александър I"№15 ще бъде открита новата самостоятелна изложба на Иван Поповски.

***
Пловдив.
В Дом на културата "Борис Христов" в Пловдив ще се проведе Рекламният фестивал ФАРА 2017.

***
Смолян.
От 15.00 часа от пл. Свобода ще се проведе колоездачно състезание„Обиколката на Смолян" по маршрута: Стар център - Райково - Устово - Смолян.

***
Смолян.
От 15.30 часа в Регионална библиотека „Николай Вранчев" - Смолян ще бъде представена „Историята на края през погледа на младите. Творчеството на Светозар Казанджиев".

***
Смолян.
От 17.00 часа в Регионален исторически музей „Стою Шишков" - Смолян ще се състои
откриване на изложба „Почетните граждани на Смолян - история и памет".

***
Смолян.
От 19.00 часа в НЧ „Орфееви гори-1870" - Смолян, кв. Райково, ще бъде представена театрална постановка „Краят" - адаптация по пиесата на Атол Фугард „Здравей и сбогом" с участието на Десислава Минчева и Рене Хол.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Детски отдел на библиотека „Родина" ще се проведе Програма за лятна работа с деца.

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в РБ „Захарий Княжески" ще се проведе концерт на ученици от НУМСИ „Христина Морфова".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в зала „Байер" ще се проведе Международен пленер по живопис „Дружба".

***
Стара Загора.
От 20.00 часа в Регионален исторически музей ще бъде представена едноактна опера в 4 картини „Пламъци в платната на нощта".

***
Тунджа/село Безмер.
От 9.00 часа общинският съветник Петър Бичев от ПП ГЕРБ-Тунджа ще проведе открита приемна за граждани в село Безмер.

***
Тунджа/село Генерал Инизово.
От 10.00 часа общинският съветник Красимир Георгиев от ПП ГЕРБ-Тунджа ще проведе приемна за граждани в село Генерал Инизово.

***
Тунджа/село Гълъбинци.
От 10.30 часа общинският съветник Костадин Костов от ПП ГЕРБ-Тунджа ще проведе приемна за граждани в село Гълъбинци.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 2 на Областна администрация Шумен ще бъдат представени приоритетни области в дейността на общините в област Шумен през 2017.

***
Шумен.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА кметът на Нуридин Исмаил, кмет на Хитрино ще даде пресконференция.