Радев: Модернизацията на армията трябва да става с грижа за хората
Секция: ПОЛИТИКА
15 Юни 2017 12:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Радев: Модернизацията на армията трябва да става с грижа за хората

/КРОСС/ Проектите за модернизацията на българската армия трябва да се развиват с участието на българската отбранителна индустрия. Също така е необходимо не само подмяна на въоръжението със съвременно, а и подмяна на нормативната база и нейното усъвършенстване, като се наблегне на подобряването на условията на безопасност. Това каза във Варна президентът Румен Радев.

Той се срещна с кмета на града Иван Портних и с дейци на културата. По-късно Радев ще участва в инициативата на Европейската комисия „Граждански диалог" в Икономическия университет, където специален гост е европейският комисар по образованието Тибор Наврачич.

Факт е, че нашите летци летят много, много пъти под минималните санитарни стандарти, установени в НАТО и трябва да направим така, че да гарантираме на тези момчета, да могат, да изпълняват своята професия при едни добри условия за безопасност. Много важно - грижа за хората, издигане на мотивацията, на социалния престиж и най-важното според осигуряване на условия за пълноценна подготовка. Тази подготовка гарантира и безопасност и запазването на здравето и живота на военнослужещите и генериране на необходимите бойни способности, коментира президентът на Република България.