Путин: Когато другите страни усетят в Русия конкурент, налагат ограничения
Секция: Русия
15 Юни 2017 12:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин: Когато другите страни усетят в Русия конкурент, налагат ограничения

/КРОСС/ „В някои параметри се вижда общ икономически ръст в Русия, каза по време на „пряката линия" президентът на федерацията Владимир Путин по време на годишната "пряка линия". Той подчерта, че най-сериозен ръст има в производството, автомобилостроенето, капиталовите инвестиции и износа на суровини. В страната се отбелязва и рекордно ниска инфлация.

„Капиталовите инвестиции са по-високи от икономическия растеж, което дава надежда, че икономиката ще расте по-бързо в бъдеще", допълни Путин.

Путин изрази увереност, че санкциите към Русия не са повлияли драстично на състоянието на икономиката на Русия - по-важен въпрос е падането на цената на петрола.

„Когато други страни усещат в Русия конкурент, те веднага ще наложат ограничения под различни предлози. Ако не е Крим ще е нещо друго", каза Путин.

"Санкциите ни принудиха да „включим мозъците си". В резултат на ограничения в много сектори на страната възвърна компетентността ни - това се отнася до ракетостроенето, фармацията, инженерството, селското стопанство и други области", каза президентът.

„Страните, които наложиха санкции, загубиха повече. Русия загуби от ограниченията 50-52 милиарда долара, а държавите, които ги въведоха - 100 млрд. долара", подчерта Путин.

Според президента, ако Западът се откаже от антируските санкции, Москва ще премахне ответните мерки.