Какво прави ДНСК по случая с "Виетнамските общежития", пита депутатът Николай Цонков
Секция: ПОЛИТИКА
15 Юни 2017 14:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Какво прави ДНСК по случая с "Виетнамските общежития", пита депутатът Николай Цонков

/КРОСС/ "Какво прави ръководството на Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) по случая с "Виетнамските общежития" в "Красна поляна". Този въпрос отправи народният представител от парламентарната група на "БСП за България" Николай Цонков към министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Депутатът от групата на социалистите, който е избран от 25-и МИР, получи сигнал за проблемите във "Виетнамските общежития" от живеещи в "Красна поляна" граждани по време на първата му приемна в Градския съвет на БСП - София на ул. "Леге" №10. Тогава той се ангажира да проучи случая и да предприеме съответните мерки за разрешаването му. Питането до министър Нанков е първата стъпка в тази посока.

"360 семейства обитават сградите във "Виетнамските общежития", които са непригодни за живеене поради липса на условия, коментира Николай Цонков. - А с протокол от 31.08.2008 г., изготвен от комисия, назначена въз основа на Заповед на кмета на Столична община №09-326/14.02.2008 г., е изразено становище на район "Красна поляна", че трябва да бъде спряно настаняването на семейства, защото са потенциално опасни в противопожарно отношение и с влошени хигиенни условия за обитаване, както и да бъде изготвен етапен план за освобождаването им от обитатели и разчистване на сградите. При това положение министър Нанков трябва да съобщи какви действия ще предприеме ДНСК по случая. Освен това настоявам да обясни ясно и точно защо досега Дирекцията е бездействала и продължава да не изпълнява своите служебни и законосъобразни правомощия?".

Николай Цонков продължава с приемните си за граждани в различни райони на столицата. Следващата ще бъде в село Чепинци, район Нови Искър. Тя ще се проведе в събота, 17-и юни, от 10,30 часа. А в понеделник, 19-и юни, народният представител от "БСП за България" ще се срещне с граждани от "Овча купел". Приемната ще бъде от 17,00 до 19,00 часа в клуба на БСП на ул. "Любляна" №18.