България привлича полски инвеститори
Секция: ИКОНОМИКА
15 Юни 2017 15:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
България привлича полски инвеститори

/КРОСС/ Една от най-големите полски финансови групи, която оперира в производството на части и компоненти за автомобилния сектор, и в областта на цветните метали, има интерес да изнесе част от производството си в България. Това стана ясно по време на срещата на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев с Аркадиуш Кренжел, председател на надзорния борд на Impexmеtal SA, част от една от най-големите полски финансови групи Boryszew, пише руският вестник „Комсомольская правда".

Съгласно прессъобщение от Министерството на икономиката в София, всеки пети автомобил в Европа има части, произведени от полската компания или от нейни дъщерни фирми. Отбелязва се, че Boryszew осигурява работни места на 11,5 хил. души и оперира на четири континента.

Манолев е представи възможностите за разширяването на нейното производство в България и е презентирал индустриалните зони, в които полската компания може да премести производството си. На срещата страните се договориха да определят дата, на която полска делегация ще може да се запознае на място с условията и възможностите за развиване на бизнеса си в България.

Заместник-министър Манолев е на посещение в полската столица Варшава за участие в срещата на министрите на икономиката и министрите, отговарящи за кохезионната политика на страните от Вишеградската група (В4), Словения, Румъния, България и Хърватия. По време на визитата му е предвидена среща и със заместник-министъра на развитието на Полша Йержи Квиечински.