Над 60 жертви в лондонската кула Гренфел?
Секция: СВЯТ
16 Юни 2017 12:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 60 жертви в лондонската кула Гренфел?

/КРОСС/ Полицията в Лондон предупреждава, че никога няма да може да идентифицират всички хора, които загинаха в огъня, който погълна жилищен блок в западен Лондон. Известно е, че са загинали 17 души, но тази цифра се очаква да нарасне. Опасяват се, че смъртността може да надхвърли 60 души.

Спешните служби са трети ден в търсене на тела в изгорялата кула Гренфел в Норт Кенсингтън съобщава Би Би Си.

Началниците на пожарната служба заявяват, че не очакват да намерят повече оцелели, а премиерът Тереза ​​Мей нареди да се проведе пълно разследване.

Полицията заяви в четвъртък, че са започнали наказателно разследване за пожара.

Премиерът, която е изправена пред критики, че не се е срещнала с оцелелите от трагедията при посещение си вчера коментира, че жертвите "заслужават отговори". Шест жертви на пожара са временно идентифицирани.

Шефът на полицията Стюарт Кънди коментира, че има голям "риск и за съжаление може да не успеем да идентифицираме всички". Запитан за броя на мъртвите, той допълни, че се надява смъртността да не достигне "троцифрени стойности".

"Ние като полиция разследваме криминални престъпления - аз не седя тук да твърдя, че има извършени престъпления, затова се и разследва, за да се установи", коментира той.