WIZZ AIR разширява мрежата от София
Секция: Туризъм
16 Юни 2017 14:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
WIZZ AIR разширява мрежата от София

/КРОСС/ Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа и водещ превозвач в България, днес обяви значително разширяване на софийската си мрежа с две нови линии и повече полети по осем от съществуващите популярни маршрути, като резултат от силния интерес към най-ниските цени на Wizz Air. WIZZ прибавя общо 22 допълнителни полета седмично към разписанието от София, увеличава капацитета на броя места от летището до 2.5 милиона за 2018, което е 12% годишен ръст.

Стартирайки от март 2018, новите WIZZ линии ще свързват столицата на България с вълнуващите маршрути за почивка Лисабон и Ница. Също от март 2018 ще се увеличат честотите на полетите от София до Барселона, Брюксел Шарлероа Копенхаген, Айндховен, Рим Фиумичино, Ларнака, Лондон Лутън и Тел Авив с до четири допълнителни полета седмично. Местата на Wizz Air по линиите от София са налични от само €2.99* на wizzair.com.

Първият полет на Wizz Air от София излетя през септември 2005. Оттогава авиокомпанията стана пазарен лидер в България и е превозила над 7.5 милиона пътници от и до столицата, разширявайки постоянно своята нискотарифна мрежа.

Wizz Air сега разполага със седем самолета, включително три последен модел Airbus A321, базирани в българската столица и има 250 служители ориентирани към клиента. През първите пет месеца на 2017, 786,000 пътници са пътували с WIZZ до и от София, 37% повече от същия период на миналата година.

Към седмия, базиран в София самолет, Wizz Air ще добави през юли Airbus A320 във Варна и ще открие 36 преки работни позиции, като стартира пет нови линии от летище Варна. Предлагайки полети също от Бургас, WIZZ има над 2.5 милиона места в продажба по българските маршрути през 2017, което представлява 39% ръст на годишна база. С разширената си мрежа авиокомпанията през тази година подкрепя повече от 1300 ** непреки работни места в свързаните индустрии.

Wizz Air сега предлага общо 44 линии, включително вътрешна връзка между София и Варна, от три български летища.

Oуен Джонс, корпоративен директор на Wizz Air, каза: "Wizz Air е водеща авиокомпания в България и ние продължаваме да растем с най-ниските WIZZ цени и отлично обслужване на борда достъпно във все по-широка мрежа от нашите български летища. Само месец преди откриването на втората ни база в България, на летище Варна, се радваме да обявим по-нататъшното разширяване от София като добавяме две нови линии и 22 седмични полета към разписанието. Нашите лоялни български клиенти искат да имат все повече и повече възможности да пътуват на най-ниските WIZZ цени по маршрутите от България и това е, което им даваме с новите вълнуващи дестинации и с по-голям брой полети, като в същото време, докарваме повече посетители в страната, стимулирайки туризма, хотелиерството и други сектори.

Wizz Air направи истински достъпно пътуването със самолет в България и ние продължаваме да предлагаме най-ниските възможни цени и наистина стойностна услуга за всеки WIZZ полет."