Акценти в пресата
Секция: Преглед на печата
17 Юни 2017 09:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Акценти в пресата

/КРОСС/ В интервю за вестник 24 часа председателят на парламентарната правна комисия от ГЕРБ Данаил Кирилов заявява, че партията на Борисов ще продължи да се бори за мажоритарен вот. В четвъртък с гласовете на Обединените патриоти, БСП и ДПС депутатите отхвърлиха на първо четене предлаганите от ГЕРБ промени в Изборния кодекс. Пред 24 часа Данаил Кирилов казва още: "Съдебната реформа продължава, въпреки че конкретната ситуация в момента се пресища от кампаниите на кандидати, които гледат да ескалират внушения. Безспорно има прегряване".

"Природата излезе виновна и за жертвите при наводнението в "Аспарухово", коментира от първата си страница вестник Сега. Според БАН незаконното строителство е дори полезно, тъй като е намалило силата на вълната. Всекидневникът припомня, че наводнението във варненския квартал преди 3 години, при което загинаха 13 души, се дължи на "природен феномен". До този циничен извод е стигнало разследването на случая. Така излиза, че местната власт не е отговорна за изсичането на дърветата, незаконното строителство, затлачените дерета, коментира още всекидневникът.

Вестник Труд пише в заглавие за първата си страница: "Симеон Втори празнува 80 сред обич и почит. Трима президенти поздравиха рожденика в двореца "Врана". Изданието обяснява, че българският цар в получил "уникален подарък от президента Румен Радев - сребърен джобен часовник с лика на Фердинанд и герба на Княжество България. Доайенът на династията Сакс-Кобург-Гота принц Андреас пристигна със специален самолет от Германия." Всекидневникът отбелязва още, че "сред гостите е бил и потомъкът на турския султан Маурад Пети Осман Саллахадин Османоглу".

Вестник Телеграф пише по темата: "Пускат марка с образа на Симеон Втори за 80-годишния му юбилей". Всекидневникът обръща внимание и на любопитния факт, че малкият внук Симеон-Хасан е подарил на дядо си е пръстен с Мики Маус.