837 кандидат-студенти на изпит по химия в СУ
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Юни 2017 15:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
837 кандидат-студенти на изпит по химия в СУ

/КРОСС/ С изпит по химия продължава втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2017/2018 г.

В 14 часа в 224-та аудитория на Ректората Eлица Лалева от Благоевград изтегли вариант № 1 на тестa, който ще решават явилите се на изпита по химия.

Кандидат-студентите, които са подали заявления за явяване на изпита днес, са 837.

Заместник-ректорът проф. Ренета Божанкова приветства кандидат-студентите и изрази радостта си, че в днешния ден са решили да покажат своите знания и подготовка и своята амбиция да станат студенти в желаната от тях специалност в Софийския университет.

Председатели на изпитната комисия са доц. Галя Маджарова от Факултета по химия и фармация и проф. Иво Грабчев от Медицинския факултет.

Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит, са: Физика; Инженерна физика; Ядрена техника и ядрена енергетика; Физика и математика; Астрофизика, метеорология и геофизика; Физика и информатика; Медицинска физика; Комуникации и физична електроника; Квантова и космическа теоретична физика; Фотоника и лазерна физика; Физика на ядрото и елементарните частици (обучение на английски език); Оптометрия; Химия; Химия и английски език; Химия и физика; Химия и информатика; Екохимия; Компютърна химия; Ядрена химия; Инженерна химия и съвременни материали; Геология; Медицинска сестра.

С изпити по биология и химия бъдещите студенти могат да кандидатстват за специалностите "Медицина" и "Фармация".