Предстоящи събития днес
Секция: Предстоящи събития
18 Юни 2017 09:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***

София.
От 10.00 часа пред НДК ще се проведе официалното откриване на инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! Трите активни лъча стартират по същото време: - пред театър София с колело - пред паметника на Съветската армия с ролери и скейт - пред метростанция НДК за надбягване с препятствия. Тази година се добавя още един лъч за кучета: - от 09.30 часа пред входа на Южен парк за Маратон с кучета.

***
София.
От 19.00 часа в парковото пространство на ОКИ Дом на културата „Искър", до езерото в „Дружба" 1 ще бъде открит проектът „Изкуство в контейнер".

***
Асеновград.
От 10:30 часа в Градския парк ще се открие втория ден на Средновековен панаир - Асеновград 2017.

***
Велико Търново.
В 11.00 часа от площад „Цар Асен I" във Велико Търново започва първата приключенска игра „Средновековни криминални загадки - Тайната на 9-те ключа".

***
Велико Търново.
От 9.30 до 18.00 часа ще бъдат завършвани 3D рисунките в рамките на Фестивала за 3D улично изкуство.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа на сцената в района на Художествената галерия ще бъде закрит Фестивала за 3D улично изкуство - ще бъде изтеглена томболата и ще се проведе концерт с гости изпълнители - група Кову.

***
Велико Търново.
От 14.15 до 20.30 часа в ДКС „Васил Левски" ще се проведат финалните срещи от Турнира за Световната купа по хандбал "2nd Men's Emerging Challenge Championship".

***
Велико Търново.
От 21.00 часа в ДКС „Васил Левски" ще е финала на Турнира за Световната купа по хандбал "2nd Men's Emerging Challenge Championship", ще се проведе награждаването.

***
Враца.
На втората неделя след Петдесетница Българската православна църква чества Всички български светии. По този повод в 09.00 часа в храм „Всички български светии" на село Селановци, община Оряхово, негово високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий ще оглави архиерейска света Литургия.

***
Горна Оряховица.
От 11.00 часа в Младежкия дом на първия етаж, световният шампион по шах Анатолий Карпов ще открие клуб по шахмат.

***
Кърджали.
От 10.00 часа пред паметника на ген. Васил Делов, ВМРО ще открие 4-метров пилон, на който ще бъде издигнато българското националното знаме.

***
Пазарджик.
От 09.00 часа в пазарджишкия храм „Св. Богородица за деня на Всички български светии, негово преосвещенство Константийският епископ Яков ще отслужи Архиерейска света Литургия.

***
Пловдив.
В 09.00 часа Знеполският епископ Арсений - викарий на Пловдивския митрополит ще отслужи архиерейска света Литургия в митрополитския храм „Св. вмчца Марина" в град Пловдив.
***
Свищов.
От 14.00 часа в Художествената галерия „Николай Павлович" световният шампион по шахмат Анатолий Карпов ще проведе демонстративен шахматен сеанс на едновременна игра срещу няколко ученика от свищовските училища.

***
Смолян.
От 09.30 часа Площад „България" - Амфитеатър „Музикален подарък за Смолян" - концерт на Общински духов оркестър.

***
Смолян.
От 10.00 часа на площад „България" ще се проведе велосипедно състезание за деца от 4 до 14-годишна възраст, разделени по възрастови групи.

***
Смолян.
От 11.00 часа на площад „България" започва концерта „Защо обичаме Смолян" - концерт с участието на Младежка доброволческа организация „Чисти сърца", Вокална група „Ро войс", танцови формации „Зареница" и „Най" при НЧ „Христо Ботев-1871", Детска вокална група „Приятели" при Обединен детски комплекс - Смолян.

***
Смолян.
От 17.00 часа на пл. „Свобода" ще има концерт на Общински духов оркестър.

***
Стара Загора.
В 10.00 часа в секция №80, СУ „Максим Горки", Стара Загора, областният управител Гергана Микова ще гласува на Местния референдум за бъдещето на квартал „Бедечка".

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Кукления театър ще се играе спектакълът за деца „Чук и Пук".

***
Стара Загора.
От 11.00 часа кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще гласува на местния референдум в СУ "Васил Левски", на ул."Кольо Ганчев" №60.

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в НЧ „Зора 1947" ще се проведе инициативата „Хилендарецът - българщината не трябва да загине".

***
Ямбол.
От 11.00 часа до Детския кът в Градския парк ще се проведе празник „Връзката е важна", организиран от читалище „Умение-2003".

***
Шумен.
От 10.00 часа на игрището на зала „Плиска" ще се състои благотворителна футболна среща в подкрепа на 17-годишния Николай от Шумен.