Сигнал за бомба в български самолет на летище в Щутгарт
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Юни 2017 14:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сигнал за бомба в български самолет на летище в Щутгарт

/КРОСС/ Бомбена заплаха в български самолет на летище в немския град Щутгард. За това съобщава вестник „Билд". В момента екипи на полицията и специалните части претърсват самолет. Полетът е бил от Щутгард за Варна.

Самолетът, на чийто борд пътници отправиха заплаха за бомба в Щутгарт, не е на „България ер", а на „България ер чартър". Компанията се занимава с чартърни полети от 2000 година и е със седалище в София. Самолетът пътува към България, потвърдиха за БНТ от летище Варна.

По-рано днес беше съобщено, че заради сигнал за бомба на летището в Щутгарт е евакуиран и претърсен самолет на "Българи Ер". От авиокомпанията опровергаха инцидентът да е с техен самолет.

Според информацията на немската медия на борда на самолета е станал скандал между пътниците. „Билд" допълва, че по неофициална информация от екипажа на българския самолет, трима от пътниците са влезли в разгорещен спор и са направили „неясни изявления", които може да са довели и до отправената заплаха. На борда на самолета има около 180 пътници.

Заплахата е била приета сериозно от екипажа. Съобщава се, че от самолета е изкаран багажът на пътниците и се претърсва със специално куче, обучено да открива експлозиви. Говорителят на местната полиция Щефан Зайсер заяви: „Дали скандалджиите ще могат да продължат полета си към Варна, зависи изцяло от разследването, което е започнала полицията". Очаква се полетът да успее да отлети за България в следобедните часове.