Заев - от Брюксел в София
Секция: СВЯТ
19 Юни 2017 12:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Заев - от Брюксел в София

/КРОСС/ След Брюксел София е втората дестинация, която министър-председателят на Македония Зоран Заев ще посети след формирането на новото правителство в Скопие, предават местни медии.

Заев пристига на двудневна визита в България във вторник, 20 юни, в рамките на която ще проведе срещи с българския си колега Бойко Борисов и държавния глава Румен Радев.

Македонският премиер многократно подчерта, че от България, която от 1 януари следващата година поема ротационното председателство на ЕС, очаква добро сътрудничество и подкрепа за евроатлантическите стремежи на Македония.

След избирането на новото македонско правителство българският премиер Борисов изрази увереност, че София и Скопие ще работят за укрепване на добросъседските отношения и за приближаване на Македония към ЕС и НАТО.

След срещата си с германския канцлер Ангела Меркел, проведена по-рано този месец, Борисов подчерта, че би искал Македония да бъде стабилна държава. „Затова убедих канцлера Меркел и останалите, че трябва да дадем шанс на новото правителство", припомня телевизионният канал думите на българския министър-председател.