Sofia Airport Center с награда от Innovation, Technology & Sourcing Awards 2017
Секция: Технологии
19 Юни 2017 13:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Sofia Airport Center с награда от Innovation, Technology & Sourcing Awards 2017

/КРОСС/ Sofia Airport Center (SAC) беше отличен във второто издание на наградите на хайтек индустрията Innovation, Technology & Sourcing Awards 2017, зад които стоят две от водещите технологични асоциации в България - Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ). Първото място в категория „Технологична бизнес сграда на годината" е оценка за качеството на офис площите в SAC, които отговарят на най-високите критерии на технологичната индустрия. Церемонията по награждаването се проведе на 16 юни в град Бургас, в присъствието на президента Росен Плевнелиев и кмета на града Димитър Николов.

„Успехът на нашия проект, в частност и на отличената в конкурса офис сграда А2, се базира на множество фактори: висококачественото строителство, използването на последно поколение сградни инсталации и системи, професионалното управление на сградата след въвеждането й в експлоатация и уникалната за българския пазар „зелена" концепция. Още при проектирането на сградата отчетохме бъдещите изисквания на IT индустрията, за да създадем работно пространство и среда, обезпечаващи бизнес процесите на компаниите и задоволяващи нуждите на служителите им", сподели Олга Стоичкова, търговски директор на Sofia Airport Center.

Водещи международни и местни компании са установили операциите си в Sofia Airport Center. Комплексът, намиращ се в развитата бизнес зона около летището, има повече от 30 компании наематели от технологичната, фармацевтичната и други индустрии.

„Следващата фаза на Sofia Airport Center ще включва нови първокачествени офис площи с най-модерната сградна автоматизация. Планираният център с удобства ще предоставя възможност на всички близо 5000 служители в SAC да прекарват още по-пълноценно своя работен ден. Даваме си ясна сметка в колко важен елемент от живота на всеки служител се превръща офисът. Именно затова сме свидетели на изключително динамично развиващи се тенденции в областта на устройството на офиси - споделени пространства, липса на фиксирано работно място, многофункционално разпределение на площите, работа от вкъщи. За щастие, отново с ясен поглед занапред, ние сме готови да посрещнем всички тези изисквания. Заедно с наемателите си работим по начин, по който да създадем пространството по-оптимално индивидуален и уникален за целите на работните им процеси начин", допълни още г-жа Стоичкова.