Задържаха цигари без бандерол за 200 хиляди лева в столичния квартал "Христо Ботев"
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Юни 2017 14:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха цигари без бандерол за 200 хиляди лева в столичния квартал "Христо Ботев"

/КРОСС/ Под надзора на Софийска районна прокуратура се води досъдебно производство за държане на акцизни стоки без бандерол в големи размери (престъпление по чл. 234, ал. 2, т. 3, вр. ал. 1 НК).

На 15.06.2017 г. във връзка с придобита оперативна информация служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" на Митница Столична са извършили проверка в столичния квартал „Христо Ботев", в хода на която в частен имот - пункт за изкупуване на хартия и пластмаса, са били открити и задържани 523 180 къса цигари без акцизен бандерол от различни марки.

Общото количество на цигарите е 52 мастербокса или 26 159 кутии на стойност около 200 000 лв., съобщават от пресслужбата на прокуратурата.

По-голямата част от тях са били поставени в кашони, укрити в товарното помещение на камион, паркиран на посоченото място.

При условията на неотложност е извършено претърсване на пункта и на паркирания в него товарен автомобил, като откритите в тях цигари без бандерол са иззети и приобщени като веществени доказателства по делото.

Разследването продължава, като при събиране на достатъчно доказателства за виновността на конкретно лице и съпричастността му към държането на така установените акцизни стоки без бандерол, същото ще бъде привлечено като обвиняем.