Стойнев: БСП работи на пълни обороти, за да покаже, че е алтернатива на национално и местно ниво
Секция: ПОЛИТИКА
19 Юни 2017 18:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стойнев: БСП работи на пълни обороти, за да покаже, че е алтернатива на национално и местно ниво

/КРОСС/ „БСП е силно мотивирана да е алтернатива, както на национално, така и на местно ниво. Народните представители тръгваме на приемни в екип с общинските съветници по места, за да работим заедно", каза депутатът от област Стара Загора и заместник - председател на ПГ на „БСП за България" Драгомир Стойнев.

В понеделник екипите на левицата се срещнаха с граждани в три от общините на областта - Стара Загора, Казанлък и Опан. Същевременно БСП е внесла 9 законопроекта, инициирала е 2 временни анкетни комисии и 2 питания до Конституционния съд.

„В парламента ГЕРБ и мнозинството чакат държавната администрация да им пише законопроектите, Народното събрание работи без законодателна програма, на празни обороти", категоричен е той.

Стойнев посочи сред предложенията за промени ГПК, Кодекса за социално осигуряване, Закона за храните, Закона за публичните финанси. Законодателната инициатива на БСП срещу съвременното робство трябва да реши проблема с неизплащането на работните заплати, което започва да се превръща в много сериозна и порочна практика", каза още той.

„БСП Ще подкрепи увеличение на минималната пенсия, но ще настояваме и за преизчисляване на всички пенсии на база на средноосигурителният доход. Без преизчисляване се залага взрив в пенсионната система", коментира и народният представител Георги Гьоков.

БСП е сезирала и Конституционния съд заради Закона за преучилищното и училищното образование, атакувайки 35 члена от текста, така че да се противодейства на финансирането на частните училища от държавата, на заплащане от страна на родителите на задължителното обучение, обясни и депутатът Донка Симеонова.

„Резултатите от допитването за Бедечка за очаквани за нас със и без референдума. Ние призовахме да се гласува масово гласува с „Да" за запазването на територията като парк. Оттук нататък решението е отговорност на общинската администрация и Общинския съвет, но назад се виждат хаотични действия, усложняване на проблема. Въпросът е само защо след като твърдеше, че има решение по въпроса, кметът не го обяви по-рано, за да се помисли дали да не се спестят 200 000 лева от общинския бюджет", коментира и темата за Бедечка общинският председател на БСП Валентина Бонева.