Освободиха полски туристи, набили служител на бензиностанция в Цар Калоян
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Юни 2017 19:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Освободиха полски туристи, набили служител на бензиностанция в Цар Калоян

/КРОСС/ Двамата полски граждани, които бяха задържани в неделя за нанасяне на побой на 36-годишен мъж от град Цар Калоян, днес са освободени от ареста, съобщиха от Районна прокуратура-Разград.

Експертиза установила, че потърпевшият е с лека телесна повреда, което не изисква по-тежка мярка за задържане, обясниха от държавното обвинение. Ако повредата бе средна, мярката щеше да бъде удължена поне до 72 часа.

Инцидентът е станал в неделя около обяд. Тогава на бензиностанцията в центъра на Цар Калоян спрял полски автобус, който возел туристи към родината им след почивка на българското Черноморие. Един от пътниците взел детско колело, оставено в района на бензиностанцията и се повозил на него.

Това станало повод за скандала между двама от поляците, които били употребили алкохол, и служителя на обекта - 36-годишният Адем Рами. Пострадалият е откаран в МБАЛ-Разград с фрактура на носа и охлузни рани по лицето. След оказаната медицинска помощ е освободен за домашно лечение, а днес е установено, че нараняванията му се квалифицират като лека телесна повреда.

По случая е образувано бързо производство, обвинението ще бъде внесено до седмица в съда. Двамата извършители на побоя не са длъжни да се явят в съдебната зала, те са упълномощили служебни защитници, които ще ги представляват, обясниха от Районна прокуратура-Разград. Те са съдействали на разследването и са изразили съжалението си за инцидента.