Предстоящи събития днес
Секция: Предстоящи събития
20 Юни 2017 07:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***

София.
От 15.00 часа на „Дондуков" 2 държавният глава Румен Радев ще се срещне с министър-председателя на Република Македония Зоран Заев, който ще бъде на посещение в България.

***
София.
От 09.00 часа в клуб „Перото" - НДК ще се проведе форум „Когато обществото срещна бежанците", организиран от Върховния комисариат на бежанците към ООН и България червен кръст.

***
София.
В Министерски съвет премиерът Бойко Борисов ще се срещне с министър-председателя на Република Македония Зоран Заев, който е на официално посещение в България.

***
София.
От 09.00 часа 15 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги Ст., Огнян П., Георги Ст. и Ивайло Т., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа, в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет (ул. „Екзарх Йосиф" 12), Съдийската колегия на Съвета ще проведе редовното си заседание.

***
София.
От 09.30 часа 2 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Недко Р., Славчо Здр., Божидар Б., Александър Б., Произнасяне по реда на чл.306 от НПК.

***
София.
От 9.30 часа 26 състав на Софийския градския съд ще гледа делото срещу Емилия К. (чл. 115-118 НК).

***
София.
От 9.30 часа 26 състав на Софийския градския съд ще гледа делото срещу Валентин Д., Лина А. и Мая С. (длъжностно присвояване в особено големи размери).

***
София.
От 9.30 часа в Конферентна зала "Европа" в сградата на КНСБ, етаж ІІ, ще се проведе дискусия за бъдещето на висшето образование и неговото финансиране.

***
София.
От 10.00 часа 12 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Иван М., Марио Г., Методи З., Петър Д., Божидар Ст., Димитър Т., Стойко Ст., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 3 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Мелиад Ф. и Хасан Х., обвинени в Тероризъм.

***
София.
От 10.00 часа 6 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Даниел Б., Христо П., Цветан К., Павел Ал., Кирил Д., Божидар Л., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР (бул. "Княз Дондуков" № 8-10, ет. 4) ще се проведе обществено обсъждане на проекта на Наредба за издаване, прехвърляне и отмяна на сертификати за произход на електрическа енергия, произведена от високоефективно комбинирано производство на електрическа и топлинна енергия.

***
София.
От 10.30 часа в салона на БЧК, ул. „Джеймс Баучер" 76, „Национален български университет - трета възраст" приключва учебната година.

***
София.
От 11.00 часа в Американския център на Столична библиотека (пл. „Славейков" №4А, ет.1) ще се проведе пресконференция за предстоящото осмо издание на Летния градски фестивал „София Диша".

***
София.
От 11.00 часа в заседателната зала на БДЖ в централата на холдинга (ул. „Иван Вазов" 3) ще се проведе брифинг по темата за европейската нотификация, която след 6 годишно проучване от страна на ЕК, разрешава на държавата да отпусне държавна помощ за дружеството и да го подпомогне в изплащането на дълговете му. Участие ще вземат: Владимир Владимиров, изпълнителен директор на БДЖ; Велик Занчев, зам.-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и председател на Борда на директорите на БДЖ и Пламен Пешаров, управител на „Пътнически превози" в БДЖ.

***
София.
От 11.00 часа в Национален пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция, посветена на 10 години от старта на DMS 17 777 - единен дарителски номер в България.

***
София.
От 11.00 часа в „Къщата на гражданските организации" (ул. „Христо Белчев" 3) представители на организация „Антикорупционен фонд" ще проведат среща с медиите.

***
София.
От 12.00 часа в Национален пресклуб на БТА ще бъде дискутирано установеното бездействие на министъра на здравеопазването с Решение № 350 от 26.09.2014 г. на Комисията за защита от дискриминация, потвърдено с Решение № 1630 от 08.02.2017 г. на ВАС, Пето отделение по адм. дело № 12978/2015 г.

***
София.
От 13.30 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Нидал А., Алдин Н., Данаил Ал., Георги Ф., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 5 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Христо Г., Квалифицирани състави на изнудване.

***
София.
От 14.00 часа 8 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Иван Д., Катерина Д., Анжело В., Атанас Д., Валентин Хр., Васил Ст., Кристиян К., Марио Хр. И др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.00 часа в постоянната приемна на БСП на ул. "Леге" №10, етаж 1, Борис Цветков (общински съветник) и Димитър Данчев (народен представител) ще се срещнат с граждани.

***
София.
От 15.00 часа в Българска търговско-промишлена палата (БТПП) Съветът по иновации при БТПП организира кръгла маса на тема: „Финансовите инвеститори в подкрепа на иновативните стартъпи и МСП, учредени от студенти и младежи".

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа, заместник-председателят на СОС Милка Христова и народният представител от „БСП за България" Димитър Данчев ще бъдат на разположение на гражданите в постоянната приемна на ул. „Леге" №10, етаж 1.
От 15.00 до 16.00 часа народният представител Румен Георгиев ще се срещне с жители на район „Лозенец" в клуба на БСП на ул. „Димитър Димов" №14.

***
София.
От 14.00 часа, в зала 701 в АПИ, се отварят офертите за избор на изпълнител на строително-монтажните работи за възстановяване на участъка при 10 км на път II-14 Видин - Кула - Връшка чука.

***
София.
От 17.30 часа в НХА, галерия „Академия", ул. „Шипка" 1, ще се състои представянето на книгата „120 години българско изкуство. Дизайн".

***
София.
От 18.00 часа в галерия „Нюанс" ще бъде представена изложбата „Тайните на Лоара".

***
София.
От 19.00 часа в галерия „Синтезис" (бул. „Васил Левски" 55) ще бъде открита изложба под надслова „Пространство с много измерения".

***
София.
От 19.00 часа в Концертна зала №1 в Централния военен клуб ще се състои концертът „Песни под незалязващото слънце".

***
София.
От 19.30 часа в зала "България" Нов симфоничен оркестър закрива 26-я си сезон.

***
Благоевград.
От 19.00 часа в Младежки дом - Благоевград ще бъде открито петото издание на детския театрален фестивал „Талантино".

***
Бургас.
От 11.00 часа в "Кариерен център" към Дирекция "Регионална служба по заетостта"-Бургас ще се проведе съвместна пресконференция на Дирекция "Регионална служба по заетостта"-Бургас, Дирекция "Бюро по труда"-Бургас, Регионална дирекция 'Социално подпомагане"-Бургас, Дирекция "Областна инспекция на труда"-Бургас.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Дома на писателя ще бъде представено второто издание на книгата на Керана Ангелова "Зана".

***
Бургас.
От 18.30 часа в залата на ДТ „Адриана Будевска" ще бъде прожектиран новият български филм "Пътят на воина".

***
Варна.
От 10.00 часа в клуба на ПП ГЕРБ на ул. „Г. Бенковски" №1 народният представител от ПП ГЕРБ Руслан Тошев организира приемна за граждани.

***
Варна.
От 10.00 часа в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1 общинските съветник от ПП ГЕРБ - Антоанета Цветкова ще се срещне с граждани.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Голяма Зала на Община Велико Търново ще се проведе Дипломиране на ученици от ПМГ.

***
Велико Търново/ с. Шемшево
От 10.30 часа на стадиона в селото ще се проведе Откриване на „Детска полицейска академия".

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в ХГ „Борис Денев" ще се проведе откриване изложба живопис и графика на In memoriam Сергей Немцеров.

***
Горна Оряховица.
От 18.00 часа в пешеходната зона в центъра на града ще се проведе Дефиле на състави от България, Грузия, Испания, Молдова и Сърбия.

***
Горна Оряховица.
От 20.00 часа в НЧ „Братя Грънчарови-2002" ще се проведе Официално откриване на Детски фестивал на изкуствата „Раховче" и Международен фолклорен фестивал „Раховче".

***
Добрич.
От 10.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" - Интерактивна зала ще се проведе Летен детски клуб „Играй и учи".

***
Добрич.
От 19.00 часа в Концертна зала „Добрич" ще се проведе концерт на Български камерен оркестър - Добрич.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков" ще се състои „Черното пиле" - моноспектакъл на Мариус Куркински.

***
Казанлък.
От 18.00 часа в Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства-Казанлък ще бъде открита фотоизложбата SECOND FACE / Miljan Nedeljković.

***
Монтана/Брусарци.
От 9.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в гр. Брусарци, ул. „ 23-ти септември" № 79, народните представители от ГЕРБ в 12-и МИР - Монтана, Дилян Димитров и Ирена Димова, организират приемна за граждани.

***
Пазарджик.
От 15.00 часа в пресклуба на БТА председателят на Областния съвет на БСП в Пазарджик Петя Цанкова и народните представители Йордан Младенов и Надя Клисурска организират пресконференция по актуални теми.

***
Плевен.
От 11.00 часа в Пресклуба на БТА - Плевен ще се проведе пресконференция по повод 64-ти „Парад на модата - Плевен -2017г." Форумът ще бъде представен от неговия режисьор Георги Ангелов.

***
Пловдив.
От 09:00 часа в зала 12 на Районен съд - Пловдив ще се гледа делото срещу мъж, обвинен в имотна измама.

***
Пловдив.
От 09:30 часа в зала 1 на Окръжен съд - Пловдив ще се гледа делото срещу четири лица, обвинени в разпространение на наркотични вещества.

***
Пловдив.
От 10:00 часа в зала 1 на Апелативен съд - Пловдив ще се гледа жалбата на подсъдимата Антония Василева, която е призната за виновна в това, че в периода 26.11.2011 г. - 2.02.2012 г. в гр. Хасково, при условията на продължавано престъпление в качеството й на длъжностно лице касиер в РУ „Български пощи" ЕАД - Пловдив.

***
Пловдив.
От 13:00 часа в Тютюневия град Фондация „Пловдив 2019" ще се проведе практически семинар на тема ИНДУСТРИАЛНА АРХЕОЛОГИЯ - Живият град в контекста на съвременните концепции за културно наследство.

***
Разград.
От 14.00 часа в фоайето на Общински културен институт ще се проведе пресконференция по повод 10-тото издание на фестивала „Звезден път", който ще се проведе на 23 и 24 юни в Разград.

***
Свищов.
От 19.00 часа на пл. „Алеко" в Свищов, ще започне концерт на военните духови оркестри в Сухопътни войски, част от честванията по повод 140 години от освобождението на града.

***
Смолян.
От 10.00 ч. в Смолян, в района на тунела в кв. Устово, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" - Смолян, съвместно с РД ПБЗН - Пловдив ще проведат мащабно занятие във връзка с тестването на силите за реагиране на единната спасителна система в Смолян - Пожарна, Полиция, Бърза помощ и БЧК-Смолян.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в офиса на ГЕРБ на бул. „Митрополит Методий Кусев" № 5 народният представител Емил Христов ще се срещне с граждани.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Детски отдел на библиотека „Родина" ще се проведе Програма за лятна работа с деца.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа, в Пресклуб на БТА - Стара Загора, ще се състои пресконференция на Инициативния комитет на собствениците на земи в квартал „Бедечка".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в РБ „Захарий Княжески" ще се проведе Концерт - пиано на Георги Белчев, ученик на НУМСИ „Христина Морфова".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Оперен театър ще бъде представена премиерата на операта „Дон Жуан" от В.А. Моцарт.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичен театър ще бъде представена постановката „Госпожа Министершата" от Бранислав Нушич.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Къща музей „Гео Милев" ще се състои представяне книгата на Александър Урумов „Али безсмъртния".

***
Хасково.
От 17.30 часа в Градската градина Духовият и Народният оркестър организират летен концерт за жителите и гостите на града.

***
Хасково.
От 19.00 часа в голямата кинозала в Дом на техниката-Хасково ще се състои Концерт-спектакъл в подкрепа на кампанията „От любов към живота".

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе брифинг.