LG и Ясен Панов откриват първата в България OLED изложба
Секция: Технологии
20 Юни 2017 11:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
LG и Ясен Панов откриват първата в България OLED изложба

/КРОСС/ Компанията LG Electronics (LG) открива първата по рода си в България OLED инсталация - една колаборация между уникалната технология на бъдещето и таланта на един от най-известните български артисти Ясен Панов. Изложбата ще отвори врати на 23-и юни 2017 в известната модерна галерия Сан Стефано в София и ще остане отворена безплатно за посетители в периода до 25-и юни 2017, подчертавайки страстта на бранда към дизайна, изкуството и иновациите от последно поколение.

Партньор на LG е известният български артист, архитект и интериорен дизайнер Ясен Панов, популярен със своите новаторски експериментални техники и един от малкото автори у нас, занимаващи се с дигитален колаж, стремейки се да надхвърли класическата работа с ножица, хартия и лепило. Всичко това е изцяло в синхрон с философията на LG по отношение на дизайна и комбинацията му с високите технологии, представяйки тези елементи чрез иновации, които са подчинени на човешкия опит. Чрез това уникално партньорство, гостите на първата в България OLED изложба ще отправят поглед към един друг свят.

"За мен е чест да си партнирам с компания като LG за осъществяването на този единствен по рода си проект. Първата в България OLED изложба е своеобразен израз на научната фантастика, на прогреса, на космоса и начина, по който LG описва живота ни чрез технологиите.", обясни Ясен Панов. "Четирите инсталации са абсолютен феномен както в технологиите, така и в изкуството у нас. Те могат да бъдат описани като гоблен от светлина - едно наистина футуристично измерение, което обърква и едновременно преминава през човешките сетива."

"Много се вълнуваме от възможността да работим с Ясен Панов, както и от шанса да реализираме първата в България OLED изложба.", добави Цоньо Михайлов, ръководител на дивизията за черна техника в LG Electronics България. "Комбинацията между последното поколение OLED технология на LG и изкуството на Ясен Панов перфектно изобразява философията на LG с фокус върху хората и начина им на живот. Това е начина, по който ние изразяваме пълната си отдаденост на обещанието си за промяна към по-добър живот. Надяваме се, че много посетители ще имат удоволствието да изживеят усещането от първата в България OLED изложба между 23-и и 25-и юни 2017 в изисканата галерия Сан Стефано в София."

Откриването на първата в България OLED изложба ще бъде на 22-и юни със специално медийно събитие. За широката аудитория изложбата ще отвори врати на 23-и юни и ще остане безплатно отворена за посетители до 25-и юни 2017 в галерията Сан Стефано в София, която се намира на ул. Сан Стефано 22 в сърцето на столицата.