Иван Таков: Докладът за "Карат-С" е нецелесъобразен и незаконосъобразен
Секция: ПОЛИТИКА
20 Юни 2017 16:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иван Таков: Докладът за "Карат-С" е нецелесъобразен и незаконосъобразен

/КРОСС/ "Докладът за удължаване на концесионния договор на частния превозвач "Карат-С" не само е нецелесъобразен, но е и незаконосъобразен. Това заяви общинският съветник от групата на БСП Лява България Иван Таков след заседанието на Комисията по финанси и бюджет към СОС. Една от точките в дневния ред днес беше именно този доклад, с който вносителите предлагат за втори път да бъде удължен договорът на транспортната компания.

"Този доклад, меко казано, е проява на много лош вкус от страна на управляващите в Столична община. Да не кажа, че той си е истинско безобразие, коментира Иван Таков. - Доклад, който веднъж беше отхвърлен и то преди около месец, сега отново бива внасян при това, без един нов аргумент в него! Нито един! Безобразие! При това ние, от групата на БСП Лява България, обяснихме още преди да бъде отхвърлен първия път, че той не само е нецелесъобразен, но е и незаконосъобразен. За този факт свидетелства одитът на ЦГМ от Сметната палата. Там е отбелязано, че веднъж вече е правено удължаване на договора на "Карат-С" и подобно действие с мярката, с която искат да го продължат сега, не е от компетенцията на Столичния общински съвет. То е от компетенцията на областния управтел".

Иван Таков отбеляза също, че с приемането на този доклад сега управляващите в Столична община за пореден път ще ощетят общинския транспортен оператор в лицето на Столичен автотранспорт за сметка на частен превозвач.

"Единственият аргумент, с който вносителите спекулират е, че това бил общественият интерес, коментира още Иван Таков. - Това просто не е вярно! Обясних им, че те бъркат обществения интерес с частния интерес. Защото този договор защитава само и единствено интереса на частния превозвач. А да не говорим, че администрацията в Столична община не си е свършила работата. Защото всички много добре знаеха кога изтича договорът на "Карат-С". Той беше за 8 години. Какво им пречеше да съобразят във времето и да подготвят нова поръчка за доставяне на автобуси, които да използват след изтичането на договора с концесионера?! И сега да не им се налага да говорят, че услугата щяла да се влоши, ако не продължат договора на "Карат-С". Всичките им аргументи и тези по този доклад са съшити с бели конци!".