Феновете на ЦСКА тръгват на поход, ще протестират срещу УЕФА в Швейцария
Секция: СПОРТ
20 Юни 2017 17:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Феновете на ЦСКА тръгват на поход, ще протестират срещу УЕФА в Швейцария

/КРОСС/ Фенове на ЦСКА тръгват на поход към централата на УЕФА в швейцарския град Нион. За организацията съобщи официалният сайт на „червените", а причината е недопускането на отбора в жребия за Лига Европа, който се проведе в понеделник.

Както е известно в края на миналата седмица от европейската централа записаха ЦСКА за жребия за първия кръг на втория по сила континентален клубен турнир, но непосредствено преди тегленето отборът беше изваден и заменен от „Дунав".

Причината за това действие е, че УЕФА счита настоящия ЦСКА в Първа лига за новосъздаден клуб, а такъв не би трябвало да има право да участва в евротурнирите в първите три години от съществуването си. Това потвърди и президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов на пресконференция днес. Той обаче уточни, че според БФС ЦСКА всъщност е Литекс и затова родната централа е издала лиценз на тима. Михайлов все пак уточни, че "червените" още имат шанс да обжалват и не всичко за тях е загубено.

„Нека да заявим на УЕФА на място какво мислим за скандалното изваждане на нашия клуб от жребия за Лига Европа в понеделник. Тръгването към Швейцария е утре (21 юни, сряда) в 14:00 часа. Сборният пункт е на паркинга на магазин "Метро" на изхода на София в посока Калотина. Пристигане в Нион в четвъртък.Тръгване обратно към България в петък.

Нашата кауза е справедлива! Всички трябва да разберат, че никой не може да се подиграва с нас!
Нека да покажем на самозабравилите се чиновниците в УЕФА, че няма да търпим своеволията им", написаха феновете на ЦСКА.

За похода има и осигурен транспорт с автобуси, а всеки желаещ може да се включи и с личния си автомобил.