Логиката победи - президентът Радев покани Путин за честванията на Освобождението
Секция: Анализи
20 Юни 2017 18:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Логиката победи - президентът Радев покани Путин за честванията на Освобождението

/КРОСС/ Държавният глава Румен Радев отправи покана до руския президент Владимир Путин да посети нашата страна за честванията на 140-ата годишнина от Освобождението ни. Това е най-естествената дипломатическа стъпка, при това нужна и очаквана.

След дълги години наложена под чужд диктат и изпълнявана от послушни елити стагнация в отношенията ни с Русия идва време България отново да формира сама активна и суверенна външна политика. Ние можем да празнуваме националните си празници според своята традиция, с гости, които ние решим да поканим!

Тази визита отразява едновременно историческата справедливост, народната воля и необходимостта от нов импулс в българо-руските отношения.

Посещението на Владимир Путин у нас ще е естествената кулминация на юбилея на нашата възродена държавност. Ще бъде и дипломатически удар в десетката - България има амбицията да е мост на Европейския съюз към страни - фактор в съвременния многополюсен свят, с които имаме традиционни отношения.

А Русия е именно такава страна - заради нашите специални отношения, скрепени от обща история, вяра и духовност. За това посещението на Путин е важно и в контекста на предстоящото българско председателство на Европейския съюз ще е в полза на българския национален интерес. Въпрос на кураж и стратегическо мислене на управляващите е да използват тази възможност.

Президентът Радев го направи, на ход за свои инициативи във връзка с честванията са премиерът, правителството, парламентарните лидери.

Със сигурност грантовите русофоби ще впрегнат и сили, и средства, за да провалят празника, но няма да успеят! Защото България ще чества своето Освобождение, което идва с края на Руско-турската война, а не някаква друга или различна причина!

Руският народ и руската държава са вдъхновителите на тази война, те са носителите на славянската и православната солидарност и саможертва, станали основата на българската свобода, независимост и суверенитет.

Руският държавен лидер е естественият гост на България и българското общество ще го приветства горещо!

Източник: Светлана Шаренкова, Епицентър