Предстоящи събития днес
Секция: Предстоящи събития
21 Юни 2017 07:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития днес

/КРОСС/ София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще започне седмичното заседание на Министерския съвет.

***
Пловдив.
От 10.20 часа министърът на икономиката Емил Караниколов, областният управител на Област Пловдив Здравко Димитров и кметът на Пловдив инж. Иван Тотев ще посрещнат дипломатически корпус в Индустриална зона „Раковски".

***
София.
От 09.30 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Румен С., Младен П. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Илко И., Станко Ж. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 8-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Ангел Д., Деян С. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Димитринка Ф., Борис Б. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в зала 19 на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей ще бъде открита научната конференция „Агрокултурни ориентации и практики: Локални трансформации в условията на европеизация и глобализация".

***
София.
От 10.00 часа в Конферентната зала на Софийския университет ще се състои информационна среща за запознаване с възможностите по проект „Докторантски център Св. Климент Охридски", финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж".

***
София.
От 10.00 до 13.00 часа в кабинет 227 дерматолози от ВМА ще провеждат безплатни прегледи.

***
София.
От 11.00 часа, в хотел „Радисън", Реформаторският блок съвместно с фондация „Конрад Аденауер" организира кръгла маса на тема „Пропорционална, мажоритарна или друга избирателна система за честни и демократични избори".

***
София.
От 11.00 часа, в сградата на институцията, Омбудсманът Мая Манолова и Фондация „П.У.Л.С." организират национална кръгла маса за детската агресия и насилието над подрастващите.

***
София.
От 11.00 часа в двореца „Врана" Либералният институт за политически анализи ще представи резултатите от социологическо проучване на тема: „Полови стереотипи спрямо участието на жени в политиката". В дискусията след представянето ще вземат участие представители на неправителствени организации, политици, общественици, а специален гост е Н.В. Цар Симеон II.

***
София.
От 11.30 часа, на „Позитано" 20, ще се състои среща между новоизбрания министър-председател на Македония Зоран Заев и председателя на БСП Корнелия Нинова. След срещата Нинова и Заев ще направят съвместно изявление.

***
София.
От 13.00 часа в зала „Роял 3" на хотел „Балкан" Европейският съвет за външна политика - София организира дискусия на тема „Какво предстои за Р Македония по европейския път?". В събитието ще вземе участие министърът на външните работи на Република Македония Никола Димитров.

***
София.
От 13.30 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Цветелин Ц., Тихомир В. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 11-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Симеон Т., Добрин Д. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Маркс Б., Боян З. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в зала Изток на Народното събрание ПП ВОЛЯ организира кръгла маса на тема „ВОЛЯ за мажоритарен вот", по време на която лидерът на партията Веселин Марешки ще разясни промените в избирателната система, които ВОЛЯ предлага.

***
София.
От 14.00 часа в зала „Триадица" на Гранд Хотел София ще се проведе Шестото редовно заседание на Комитета за наблюдение на ОП „Добро управление".

***
София.
От 14.00 часа в „София Хотел Балкан" Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) ще отпразнува 15-тата си годишнина със специално събитие "15 за следващите 15. Кой ще успява през следващите 15 г. и защо?".

***
София.
От 15.00 часа в залата на Представителството на Европейската Комисия в България ще се проведе конференция, озаглавена „Детско Здраве в ЕС и България", която е организирана от Академия за Лидери.

***
София.
От 15.00 часа в Българска търговско-промишлена палата, Съветът по иновации при БТПП организира кръгла маса на тема „Финансовите инвеститори в подкрепа на иновативните стартъпи и МСП, учредени от студенти и младежи".

***
София.
От 18.00 часа в в залата на Столична община на ул. Московска" 33 ще се състои церемонията по награждаването на победителите в конкурса Homemade Green Sofia 2017.

***
София.
От 18.00 часа в Национална Библиотека „Св. св. Кирил и Методий" ще бъде представена поетичната книга на Анна Мария Гюзелева - „А душата знае".

***
София.
От 18.30 часа в Литературния клуб на Столична библиотека ще се проведе с авторско четене на Георги Господинов на „От Лапидариум до Там, където не сме и нататък".

***
София.
От 19.00 часа в Руския културно-информационен център ще се състои концерт на Държавния академичен оркестър на солистите „Русские узори". Събитието е с вход свободен и е част от Дните на руската духовна култура в България.

***
Асеновград.
От 18:00 часа в читалище „Родолюбие" ще се състои премиера на книгата „Един живот в пет тетрадки". Книгата представлява издание на мемоарите на голямата актриса Надя Тодорова. Събитието е част от програмата на Паисиевите дни.

***
Бургас.
От 10.00 часа в Зала 3 на Окръжен съд-Бургас ще се гледа делото на българската гражданка Красимира К., за която е искана Европейска заповед за арест.

***
Бургас.
От 11.00 часа в СУ „Иван Вазов" ще се проведе пресконференция, на която ще бъде представена ремонтираната пещ на школата по керамика.

***
Бургас.
От 14.30 часа в Зала 7 състав на Районен съд-Бургас ще заседава по дело, заведено от Петър Н. срещу местен бургаски сайт.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Галерия "Неси" ще бъде представена изложба живопис на Месрур Сабит.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в НЧ „Надежда" ще се проведе Творческо ателие „Красотата на българския фолклор".

***
Варна.
От 10.30 часа на ул. „Преслав" 53, „Социална чайна", ще се състои пресконференция за представяне на проект „Активни в труда на територията на общините Бяла и Долни чифлик " по процедура BG05M9OP001-2.005 "Активно включване".

***
Варна.
От 17.00 часа в Градската художествена галерия „Борис Георгиев" ще се проведе пресконференция по повод Дните на руската култура във Варна. В нея ще участват Коста Базитов - зам.-кмет на Община Варна, Пламена Рачева - директор на ГХГ „Борис Георгиев", Андрей Галкин - президент на Общество за дружба и сътрудничество с балканските страни (Москва, Русия).

***
Велико Търново.
От 17.15 часа в зала 302 на Общината ще се проведе Среща на кмета с група руски журналисти.

***
Велико Търново.
От 20.00 часа на Паметник"Асеневци"„ ще бъде представен „Едуард"- моноспектакъл на Петър Антонов- „Арт лято".

***
Горна Оряховица.
От 18.00 и 19.00 часа продължават Детски фестивал на изкуствата „Раховче" и Международен фолклорен фестивал „Раховче".

***
Добрич.
От 11.00 часа на площад „Свобода" ще се състои концерт на Духов оркестър - Добрич с диригент Стоян Манов.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Художествена галерия ще бъде открита изложба „Графика и рисунка" на Димитър Кулев.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Младежки център - Добрич ще се играе спектакъл по книгите на Хасан Ефраимов „Дервишки караконджул", „Джанки в Манхатън",„Епилог - завръщането на караконджула" и „Зов към сатаната".

***
Дупница.
От 17.00 часа Исторически музей ще бъде открита изложбата „От киноцентъра до музейната витрина".

***
Кюстендил.
От 19.00 часа общински драматичен театър ще бъде представена постановката „Любов в лудницата".

***
Момчилград.
От 20.30 часа в центъра на града от Сдружението на момчилградчани в Бурса и бизнесмени организират благотворителна вечер, посветена на престоящия голям мюсюлмански празник Рамазан Байрам.

***
Поморие.
От 18.00 часа в Градската художествена галерия „Дечко Стоев" писателят Нидал Алгафари ще представи две от своите книги.

***
Пловдив.
От 9:30 часа в зала 1 на Окръжен съд-Пловдив ще се гледа делото срещу две бивщи служителки на ТД НАП, обвинени в присвояване на средства.

***
Пловдив.
От 9:30 часа в зала 10 на Районен съд ще се гледа делото срещу 2 лица, обвинени в хулиганство.

***
Пловдив.
От 10:20 часа посланиците на държави от цял свят ще разгледат фирми в зона „Раковски", част от „Тракия икономическа зона". Поканен е и вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов.

***
Пловдив.
От 12.00 часа в Общински съвет Пловдив ще се проведе пресконференция по повод актуалните теми, свързани с дейността на Общинска фондация "Пловдив 2019".

***
Смолян.
От 17.30 часа в зала 247 на Община Смолян ще се проведе Обществено обсъждане на отчета за изпълнението на бюджета на Община Смолян за 2016 г.

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще бъде представена книгата „Зографи отвъд границите" на Ваня Сапунджиева.

***
Ямбол.
От 05.00 часа при скално светилище на Великата богиня-майка Кибела в Археологически резерват „Тракийски и античен град Кабиле" ще бъде пресъздаден древнотракийски ритуал по по посрещане на Слънцето в най-дългия ден от годината.

***
Ямбол.
От 13.30 часа посланикът на Русия в България Анатолий Макаров ще участва в церемонията по полагане на цветя към паметна дъска, посветена на 23-ти
казашки полк (кръстопът между ул. „Търговска" и „Преслав").

***
Ямбол.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски".