Александър Сръндев е шампион на България по планинско бягане
Секция: СПОРТ
21 Юни 2017 11:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Александър Сръндев е шампион на България по планинско бягане

/КРОСС/ Спортният талант на „Еврофутбол" Александър Сръндев грабна титлата от Националното първенство по планинско бягане за мъже, което се състоя на вчера в Боровец.

20-годишният столичанин преодоля дългото 11 800 метра трасе за 1.07:17 часа в едно изключително оспорвано състезание. Трасето бе стръмно и много технично с денивелация от 1140 метра, което доведе до битка до последните метри. Втори, на 38 секунди от Александър финишира Константин Василев, трети е Йордан Петров от Варна с време 1.09:50 ч.

Стартът на шампионата бе пред хотел „Рила" в Боровец, а финалът бе на последната станция на кабинковия лифт на планинския ни курорт или на височина от 2369 метра.

С тази победа Сръндев, който е състезател на спортен клуб „София", има две титли до момента - в дуатлона за мъже и в планинското бягане.

Медийни партньори по програма „Спортни таланти" са: сайтовете gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, dir.bg, blitz.bg, actualno.com и sportlive.bg, вестниците „Еврофутбол" и „Марица", агенция КРОСС, както и БНР и Дарик радио.