Данъчните запечатаха 8 обекта в Златни пясъци и Албена
Секция: Туризъм
21 Юни 2017 11:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Данъчните запечатаха 8 обекта в Златни пясъци и Албена

/КРОСС/ От началото на туристическия сезон данъчните са запечатали 8 търговски обекта в курортите Златни пясъци и Албена. Заради повторни нарушения някои от тях ще останат затворени 30 дни. Данъчните инспектори от Варна са направили над 230 проверки в търговски обекти от началото на сезона до сега. Най-честите нарушения са неиздаване на касов бон и разлика в касовата наличност. Това съобщават от БНТ.

Проверките са част от засиления контрол по Северното Черноморие. В курортите се проверяват магазини за дрехи и аксесоари, центрове за туристически услуги и павилиони за сладолед.

"Имаме два или три случая до този момент, установени за търговски обекти, където въобще няма касов апарат наличен и няма дистанционна връзка с НАП", коментира Ваня Димитрова, директор на Дирекция "Контрол" в НАП - Варна.

Ако в обекта няма касов апарат, той ще бъде запечатан според правилата от тази година. Глобите са от 500 до 2 000 лева, при повторно нарушение санкцията е двойна. И тази година ще има координационен център на Националната агенция по приходите и полицията.

"Този координационен център ще продължи да действа усилено до края на този летен сезон. Допълнително ще ви предоставим телефоните на координационния център, на мейла, на който могат да изпращат гражданите и други заинтересовани лица сигнали за нарушения", допълни още Димитрова.

Сигнали за нарушения можете да подавате на националния телефона на НАП - 0 70018 700.