Инженер от NASA изобрети "приятелски клаксон" (видео)
Секция: Автомобили
21 Юни 2017 11:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Инженер от NASA изобрети "приятелски клаксон" (видео)

/КРОСС/ Клаксонът е незаменима част от живота ни на шофьори, но има и един съществен проблем: винаги звучи някак прекалено тревожно и изнервено. Ако целта ви с него е да предотвратите катастрофа, това е чудесно. Но ако просто искате да привлечете вниманието на разсеян пешеходец, или да подсетите шофьора пред вас, че вече е зелено, гръмкият ви клаксон само ще ги стресне и ядоса, съобщава automedia.bg.

Затова с проблема се е захванал Марк Роубър, бивш инженер от NASA, който в последните години се е посветил на практичните изобретения и на канала си в YouTube. Марк е запретнал ръкави и е създал най-приятелския клаксон в света.

Това не му е струвало кой знае колко - три бутона от магазина, звуков чип и усилвател, общо за по-малко от стотина долара. Резултатът е клаксон с три различни звукови сигнала. Най-често използваният е две бързи изчуруликвания, доста по-тихи от стандартния клаксон, които привличат внимание, без да дразнят.

Вторият е дори по-тих, предназначен най-вече за пресичащи пешеходци. За сметка на това третият е свързан със сирена като тази, която се използва в локомотивите, и може да изкара акъла на някой, който наистина ви подразни на пътя - в случая с Марк това са двама тийнейджъри, които са решили да си играят със своите фиджет-спинъри точно на пешеходната пътека.

video:https://www.youtube.com/watch?v=lv8wqnk_TsA