Ученикът, ударил учителка, с обвинение за две престъпления
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Юни 2017 15:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ученикът, ударил учителка, с обвинение за две престъпления

/КРОСС/ Софийската районна прокуратура привлече като обвиняем ученика, ударил учителка от Професионалната гимназия по туризъм в София. Той е обвинен за нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство, става ясно от съобщение на държавното обвинение. Разследването на случая продължава.

Вчера 17-годишният ученик влязъл в учителската стая на Софийската професионална гимназия по туризъм, където били преподаватели от училището. Младежът започнал да се държи агресивно. Крещял и обиждал намиращите се в стаята. Започнал да блъска мебели и да показва неприлични жестове. Малко след това се приближил към една от учителките, като я изритал в тялото, след което хвърлил стол по нея.

Затова ученикът е привлечен като обвиняем за две престъпления. Едното обвинение е за нанасяне на лека телесна повреда на учител по повод изпълнението на службата му, за което НК предвижда наказание „лишаване от свобода" до три години. Тийнейджърът е привлечен като обвиняем и за хулиганство, което се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание.

Момчето е с мярка за неотклонение „Надзор на инспектор при детска педагогическа стая".