2200 случая на физическа агресия в училище за миналата година
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Юни 2017 20:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
2200 случая на физическа агресия в училище за миналата година

/КРОСС/ Случаите на физическа агресия през миналата учебна година са били малко над 2200, а на вербална - близо 2800. Според статистиката на просветното министерство инцидентите с ученици драстично са се увеличили, предава БТВ.

За случая, при който 17-годишен ученик нападна своя учителка в столичната гимназия по туризъм, момчето вече е обвиняем.

Вчера майката на Марин Цанов била извикана в училището на разговор, тъй като учителите забелязали промяна в поведението му и започнал да получава слаби оценки.

По време на разговора, момчето се ядосало и тръгнало към учителската стая.

Разследващите са установили, че Марин е нахлул, блъскайки мебелите и показвайки неприлични жестове. Той ритнал учителката, след което хвърлил стол по нея.

Заради чистото съдебно минало на момчето, както и заради възрастта му, е наложена мярка за неотклонение „Надзор на инспектор при детска педагогическа стая".

В ранния следобед 17-годишният Марин напусна ареста, придружаван от адвокат и от майка си. Младежът реагира агресивно на въпросите на журналистите.

Пред полицията и в негова подкрепа се събраха приятелите му. Според тях учителката е виновна заслучилото се, защото се държала арогантно.

Във фейсбук профила си Марин е обявил, че е скинар. Приятелите му потвърждават, че е ходил на протести на движение „Национална съпротива".

Мобилен екип от психолози ще работи едновременно с учениците и с учителите в гимназията.

В четвъртък в Софийската професионална гимназия по туризъм ще има извънреден педагогически съвет, който ще вземе решение как да накаже ученика.

Наказанието ще влезе в сила от следващата учебна година.