Предстоящи събития днес
Секция: Предстоящи събития
22 Юни 2017 07:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития днес

/КРОСС/ София.
От 09.00 до 14.45 часа в МОСВ, министърът на околната среда и водите Нено Димов и посланикът на Държавата Израел у нас Н. Пр. г-жа Ирит Лилиан ще открият семинар за международното водно изложение WATEC 2017 (12-14 септември 2017 г., Тел Авив).

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 09.30 часа в Специализирани наказателен съд ще се гледа делото срещу Радослав Б., Мариян К. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа е се проведе заседание на Столичния общински съвет.

***
София.
От 10.00 до 13.00 часа в кабинет 227 във ВМА, медицински специалисти от Клиниката по дерматология и венерология към здравното заведение ще извършват безплатни профилактични прегледи за пигментни петна и рак на кожата. Предварително записване на телефони: 02/ 92 25 809; 02/ 92 25 023 и 02/ 92 25 002.

***
София.
От 10.00 часа в централната зала на хотел „Форум" ще се състои национална конференция „Кураж, почтеност и професионализъм в турбулентни времена".

***
София.
От 10.00 часа в Специализирани наказателен съд ще се гледа делото срещу Росен Ч. и Полина И. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирани наказателен съд ще се гледа делото срещу Роза П., Валери М., Ивайло Г., Кирил С. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София .
От 10.00 часа 1 състав на СГС ще гледа делото срещу Христо Монов, бивш изпълнителен директор на БДЖ (чл. 219 от НК).

***
София .
От 10.00 часа във Военномедицинска академия ще се проведе съвместно занятие с органите на пожарна безопасност и защита на населението на МВР.

***
София.
От 10.00 часа в бизнес сградата на НДК Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще участва във форум, посветен на развитието на интелигентните градове.

***
София .
От 11.00 часа в сградата на Народното събрание, ПГ „Обединени патриоти" и Сдружение АСОРИ (Асоциация за социална отговорност и развитие чрез иновации) организират експертна кръгла маса по повод изготвянето на проект на Закон за българския език.

***
София.
От 11.00 часа в националния пресклуб на БТА, Националното сдружение на частните болници /НСЧБ/ и Центъра за защита на правата в здравеопазването ще дадат пресконференция на тема „Остри и хронични проблеми на здравеопазването в момента. Възможни решения.".

***
София.
От 13.00 часа в Националния пресклуб на БТА, „Съюз на пенсионерите - 2004" и коалиционни партньори ще дадат пресконференция на тема „За преизчисляване на пенсиите на българските пенсионери - изход в безизходицата".

***
София.
От 14.00 часа в Специализирани наказателен съд ще се гледа делото срещу Кирил Г. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в Специализирани наказателен съд ще се гледа делото срещу Ваньо В., Живко Б., Илия И. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в Специализирани наказателен съд ще се гледа делото срещу Владимир Н., Томи Х. и Стоян С. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
Апелативният специализиран наказателен съд ще гледа като втора инстанция дело по мерките за неотклонение на задържаните митнически служители от Митнически пункт „Кулата".

***
София.
От 19.30 часа в зала 1 на НДК Фондация Орлин Анастасов представя оперите „Селска Чест" и „Палячи".

***
Асеновград.
От 14.00 часа в Градска библиотека „Паисий Хилендарски"в Асеновград ще започне Национално обучение по модерен библиотечен мениджмънт и съвременни библиотечни услуги за общинските библиотеки по проект„Повишаване на обучителния капацитет на мениджъри и служители в общинските библиотеки", финансиран по програма „Еразъм +". Обучението продължава и на 23 юни.

***
Асеновград.
От 17.30 часа ще се състои официална церемония за отбелязване на 35-годишния юбилей на Градска библиотека „Паисий Хилендарски". Ще участва Камерен хор на библиотекарите от РБ „Захари Княжески" - Стара Загора, ще бъдат връчени и грамоти за успешни партньорства.

***
Благоевград.
В Университетския център „Бачиново" към ЮЗУ „Неофит Рилски", от 14.00 часа ще бъде открита XXVI Международна конференция за млади учени.

***
Варна .
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1, общинският съветник Веселин Ангелов ще има приемен ден.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Бюрото по труда.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в Хотел „Премиер" ще се проведе Информационен ден на тема: "Подкрепа на деинституционализация на грижите за деца".

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Кабинета на кмета ще се проведе Посещение на Негово Превъзходителство Душан Щраух- посланик на Чешката Република.

***
Велико Търново.
От 11.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на кмета на Община Павликени инж. Емануил Манолов във връзка с предстоящата празнична програма.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа в Кабинета на кмета ще се проведе Брифинг по повод посещението на Душан Щраух.

***
Велико Търново.
От 12.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на президента на КНСБ Пламен Димитров.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в РНБ „П. Р. Славейков" ще се проведе премиера на книга за Соломон Паси - представя Максим Минчев, генерален директор на БТА.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в голяма зала на МДТ „К.Кисимов" ще бъде представена постановката Хъшове".

***
Велико Търново.
От 20.00 часа в Летния театър ще се състои Концерт на Кичка Бодурова със специалното участие на Стоянка Мутафова.

***
Велико Търново.
От 20.30 часа на Паметник "Асеневци" ще бъде организирано Латино порти с UN BESO- „Арт лято".

***
Враца .
От 12.00 часа в заседателна зала на Областна администрация, ще се проведе работен семинар на Българска стопанска камара.

***
Добрич.
От 17.30 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" ще бъде представен романът „Любовта и смъртта на Първия след Бога".

***
Добрич.
От 20.00 часа в скейтпарка в града ще се състои концерт на група ATTAXIC.

***
Карлово.
От 13.00 в зала „Васил Караиванов" на Община Карлово ще се открие националната научна конференция „Васил Левски и Вътрешната революционна организация в борбата за национално освобождение". Конференцията ще продължи и на 23 юни.


***
Нова Загора.
От 11.00 часа в Градско гробище, ул. „Пенко Енев", в Деня на памет и скръб, напомнящ за започване на Великата Отечествена война, посланикът на Русия в България Анатолий Макаров ще участва в тържествено откриване на реновирания паметник на братската могила на 31 съветски войник.

***
Пловдив.
В 10.30 часа кметът на Пловдив инж. Иван Тотев ще открие обновената къща „Клианти" - новата перла на Старинен Пловдив на ул. „Тодор Самодумов" № 3А.

***
Пловдив.
В 11.30 часа в заседателната зала на община Пловдив ще се състои пресконференция за представяне на концерта, с който ще бъде открит „Есенен салон на изкуствата Пловдив - 2017".

***
Пловдив.
От 19.30 часа в Club Fargo в "Лъки" - Дом на киното ще се състои прожекцията на 3 филма на режисьорката Розалия Димитрова. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на община Пловдив и е част от Календара на културните събития за 2017 година. Входът е свободен.

***
Русе.
От 10.00 часа в Зала 1 на Областна администрация Русе ще се проведе редовно заседание на Постоянната секторна комисия в областта на туризма и околната среда.

***
Сливен.
В 14.00 часа в зала 105 на Община Сливен ще се състои среща на кмета Стефан Радев с представители и треньори на спортните клубове.

***
Сливен.
В 15.00 часа в зала 105 на Община Сливен ще се състои на кмета Стефан Радев с общински съветници.

***
Смолян/ с. Киселчово.
В Артел 13 - с. Киселчово ще се проведе Ателие „Еньовденски изцеления", част от програмата на Фестивала на дивите цветя в Родопите.

***
Стара Загора .
В 10.30 часа в Регионалния исторически музей, кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров и областният управител Гергана Микова ще посрещнат представители на дипломатическия корпус.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в малката зала на хотел „Мериан Палас" - Стара Загора ще се проведе среща с актрисата Татяна Лолова, носител на Голямата награда за ново българско кино „Златна липа" 2016 година.

***
Хасково.
От 17.30 часа на сцената на л. „Свобода", Духовият и Народният оркестър организират летен концерт за жителите и гостите на града.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 2 на Областна администрация ще се проведе заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата.

***
Шумен.
От 14.00 часа в СУ „Й. Е. Български" ще се проведе заседание на Постоянната комисия „Просвета, образование и наука" към Общински съвет- Шумен.

***
Шумен.
От 16.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе заседание на Постоянната комисия „Здравеопазване и социална политика" към Общински съвет- Шумен.